SOBOSLIKARSKI RADOVI - Završno brušenje zidova
Get Adobe Flash player

SOBOSLIKARSKI RADOVI - Završno brušenje zidova


Dekorativna uloga završnog finijeg tipa brušenja


 

Drugo i konačno brušenje zidova vrši se ručno ili strojno najfinijim brušenjemDrugo i konačno brušenje zidnih površina slijedi nakon sušenja završno pregletanih zidova, a vrši se ručno ili strojno najfinijim brušenjem. Kako bi podloga za bojanje bila savršeno zaglađena i spremna za bojanje, finjim brusnim papirom granulacije oko 220 i više bruse se zidovi kružnim pokretima. Svakog puta kada se ponavlja brušenje slijedi sve finiji odabir brusnog papira, jer nam je potrebna fina završna obrada, pri čemu nije potrebno intenzivnije skidanje površinskog sloja. Ovaj završni postupak brušenja više je dekorativnoga karaktera, jer služi za zaglađivanje površine, a ne uklanjanje neravnina. Većim brojem granulacija, finiji je brusni papir, a time i zaglađenija površina te savršeniji oblik površine.  Naravno, ukoliko postoje minimalna oštećenja i  udubine do 1,5mm, tada je potrebno ponovno bregletati površinu još rjeđom glet masom, sve dok se u potpunosti ne izravna.

Završno brušenje samo će staviti točku na i u završnoj fazi, prije nanošenja bijele bazne na podloguZavršno brušenje samo će staviti točku na i u završnoj fazi, prije nanošenja bijele bazne na podlogu. Korištenjem stroja za brušenje "žirafe" stvara se minimalna količina nastale prašine, pa ga je preporučljivo koristiti, osobito u završnoj fazi, kada nam čestice prašine nisu nikako poželjne. Tako električnim brušenjem, uz priključak industrijskog usisavača, emisija prašine gotovo da i nije prisutna, što stvara odlično pripremljenu podlogu za prvi nanos  bijelog baznog sloja boje.

Kada se postignu potpuno ravna i glatka zidna i stropna površina, slijedi postupak prvog nanošenja boje. Koristimo bijelu baznu iz razloga, što se na taj način dobiva vizualizacija prostora, a naredni slojevi željenih boja pružaju izvorniji i intenzivniji izgled odabrane boje. Bijela podloga je uvijek najbolji način da pigment boje bude izraženiji i identičan onom, iz kataloga kupljene boje. Osobito kada je riječ o već obojanoj površini sa koje nismo skidali boju, već temeljito pripremili podlogu za bojanje.


 

 

 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: