BOJANJE STANA - Bojanje kupaonice
Get Adobe Flash player

BOJANJE STANA - Bojanje kupaonice


 Soboslikarsko ličilaćki radovi su odlična prilika za rješavanje problema nastanka vlažnih mrlja od plijesni u kupaonici


 

    S Nova boja ili nove zidne obloge mogu uvelike promijeniti i uljepšati kompletni izgled, sa istim kupaonskim elementima i sa istom sanitarijom (ukoliko nije dotrajala)vaka promjena je uvijek dobrodošla, promjena inventara, novi namještaj, adaptacija stana ili pojedine prostorije uvijek mogu osvježiti našu kulturu življenja i učiniti naš dom privlačnijim i ugodnijim mjestom za stanovanje. Ponekad je dovoljno adaptirati samo jednu prostoriju i tako zadovoljiti novi izgled - novu promjenu. Kupaonica i wc su prostorije u kojima se opuštamo, održavamo higijenu, obavljamo druge radnje u smislu održavanja lijepog izgleda i čistoće tijela. Ličenje kupaonice ili wc-a je vrlo povoljan način davanja potpuno novog izgleda istoj. Nova boja ili nove zidne obloge mogu uvelike promijeniti i uljepšati kompletni izgled, sa istim kupaonskim elementima i sa istom sanitarijom (ukoliko nije dotrajala). Te su prostorije često izložene velikoj količini vlage i špricanju vode, pa ih je potrebno na adekvatan način oličiti, a često je slučaj problematike starih i dotrajalih sanitarija, koje se bez obzira na bilo koju drugu promjenu moraju zamijeniti novima.

 

    Tek kod adaptiranja kupaonice, kada se skinu pločice možete vidjeti gdje prodire vlaga i time locirati problemNaime, pojavljivanje mrlja od vlage i gljivica u kutovima i općenito na zidu ne samo da izgleda ružno, već može stvoriti i zdravstvene probleme poput alergije. Kako se zidne površine u kupaonici najčešće oblažu keramičkim pločicama, tako u većini slučajeva ove mrlje nisu vidljive, ali su tu. Tek kod adaptiranja kupaonice, kada se skinu pločice možete vidjeti gdje prodire vlaga i time locirati problem. Dakle, ukoliko su sanitarije stare i dotrajale, potrebno ih je obvezno zamijeniti novima, jer u suprotnom vlaga i dalje živi i bez obzira na bilo koja preventivna sredstva, ona će i dalje prodirati. Ukoliko kupaonicu ili wc želite samo oličiti, bez postavljanja keramike, tada Vam na raspolaganju stoje specijalne perive boje za vlažne prostorije, ili tapete sa visokom razinom vodootpornosti.

 

   postoje vodootporne vinilske tapete, fantastičnih uzoraka, koje odlično podnose visoku razinu vlage i mogu savršeno upotpuniti kupaonicu Kako su se tapete ponovno vratile u modu dizajniranja interijera, tako nisu zaobišle ni kupaonicu odnosno wc. Osobito kada su ove dvije prostorije odvojene, tapete mogu na vrlo zanimljiv i elegantan način ukrasiti wc, gdje nema previše vlage kao primjerice u samoj kupaonici. Tako postoje vodootporne vinilske tapete, fantastičnih uzoraka, koje odlično podnose visoku razinu vlage i mogu savršeno upotpuniti kupaonicu. Cvjetni uzorci, motivi iz prirode, zanimljive fototapete sa prikazima oceana, egzotičnih krajeva i slično tako mogu postati dio Vaše male oaze za opuštanje. Vratimo se ličenju kupaonice.

 

Prije svega kupaonicu treba isprazniti, iznijeti kupaonski namještaj i elemente sa zidova i skinuti luster odnosno plafonjeru

 


 

 

 

 

  
Svi soboslikarsko ličilaćki radovi zahtjevaju i adekvatnu i temeljitu pripremu, kako bi se izbjeglo uništavanje namještaja, kupaonskih elemenata i svih drugih predmeta. Prije svega kupaonicu treba isprazniti, iznijeti kupaonski namještaj i elemente sa zidova i skinuti luster odnosno plafonjeru. Gornje zidne elemente treba skinuti sa zida, a perilicu za pranje rublja i sušilicu za rublje iznijeti, ukoliko je prostorija vrlo male kvadrature. Ako je riječ o većoj kupaonici, tada se pomiču na sredinu prostorije. Nakon toga se podovi zaštićuju najlonom, koji mora biti potpuno novi, kako ne bi kroz rupice i oštećenja prodirala boja na zaštićenu površinu. Ukoliko je u kupaonici tuš kabina, koja je iznutra obložena pločicama koje ne skidamo, tada se vrlo precizno i temeljito kabina mora zaštititi najlonom te oblijepiti samoljepljivom trakom. Prekidače i električne utičnice zaštititi samoljepljivom trakom, a zrcala, zavjesu za kadu i držač za zavjesu također ukloniti. Ako neki predmet nije baš moguće ukloniti, tada se liči oko njega.

   Kada radovi ličenja završe, i boja se posuši slijedi uklanjanje najlona i samoljepljivih zaštitnih traka te vraćanja stvari na svoje mjestoNakon ovih pripremnih radova, koji su uključeni u radove pripremanja prostorije za ličenje, slijedi priprema zidova. Oni se moraju temeljito očistiti, ukoliko postoje veća oštećenja od štemanja i promjene sanitarija, tada se rupe moraju popuniti i izravnati. Na mjestima na kojima izbijaju vlažne mrlje treba skinuti labave slojeve stare boje, dobro izbrusiti, impregnirati i tretirati sa sredstvima za uklanjanje plijesni i gljivica. Naravno, nakon što je uklonjen generalni uzrok nastanka plijesni. Kada su zidovi suhi i čisti, lijepe se trakom rubovi zida na mjestima gdje zid dotiče prozor, vrata, pod, drvenariju, pipu, svijetlo, držače za ručnike ili nešto drugo. Ovo uvelike skraćuje muke konačnog čišćenja nakon bojanja.

   Kada radovi ličenja završe, i boja se posuši slijedi uklanjanje najlona i samoljepljivih zaštitnih traka te vraćanja stvari na svoje mjesto. Zalutale mrlje se čiste odmah po završetku radova. Kupaonica i wc su ponovljeni novim izgledom, novom bojom, novim dahom svježine.


 

 

 

 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: