FENG SHUI - FENG SHUI kombinacija boja
Get Adobe Flash player

FENG SHUI - FENG SHUI kombinacija boja

 


OBOJITE DOM TAJANSTVENIM FENG SHUI KOMBINACIJAMA BOJA


   Samo nas povoljne kombinacije boja mogu usmjeriti ka boljem ukusu i poželjnom djelovanju boja, no opet je sve individualnoBoje u domu čine nas sretnijima, potpunijima, ljepšima, ali ponekad i rastužuju, uznemiravaju, izazivaju strah i nelagodu. Ovisno o njihovom međuodnosu, svojom simbolikom stvaraju veze koje su slabijeg ili jačeg intenziteta, stoga ih je potrebno kombinirati. Općenito govoreći, one su beskonačne i podsjećaju nas kako je samo neograničen spektar duginih boja granica. Paradoks -znamo. Samo nas povoljne kombinacije mogu usmjeriti ka boljem ukusu i poželjnom djelovanju boja, no opet je sve individualno. Spomenimo neke, koje nas prema feng shui tumačenju dovode do onih poželjnih i pozitivnih kombinacija, obavijenih velom tajni drevne Kine.

Sve nijanse crvene, žute i narančaste predstavljaju vatru i jug. To su yang boje koje nude odličnu potporu oker i smeđim bojama zemlje, međutim loše su za kombinaciju sa bijelom.

Vodene nijanse su izuzetno štetne u kombinaciji sa crvenom bojom, jer voda gasi vatru, pa izbjegavajte te kombinacije

 Sve nijanse plave i crne boje predstavljaju vodu i sjever. To su poprilično intenzivno yin boje, ali nude Vam produktivnu energiju za zelene i smeđe boje. Vodene nijanse su izuzetno štetne u kombinaciji sa crvenom bojom, jer voda gasi vatru, pa izbjegavajte te kombinacije.

Nadalje, sve nijanse zelene i smeđe boje označavaju drvo i sjever, a to su yang boje koje donose rast. Odlične su u kombinaciji sa crvenom, uvećavaju njezin utjecaj nebrojeno puta. Manje su prikladne za zemljane boje, pa nisu preporučljiva kombinacija.

Sve nijanse zlatne, srebrne i bijele kvazi boje predstavljaju metal i zapad, odnosno jugozapadni sektor. To su boje sa vrlo moćnom yang energijom, a izuzetno se dobro slažu sa vodenim bojama, posebno sa ljubičastom (u kombinaciji sa srebrnom najviše). Metalne boje nikada ne treba kombinirati sa zemljanim bojama, jer ona ubija rast i najbolje ju je, prema feng shu-i tumačenju, izbjegavati.

Konačno, sve nijanse oker, bež i smeđe boje označavaju zemlju i jugozapadni, središnji i sjeveroistočni sektor. Odlično se slažu sa metalnim bojama, jer su yin, pa stvaraju kaos u kombinaciji sa vodenim bojama, koje su također yin. Općenito dvije vrste yin energije uzrokuju nevolje, pa ih je najbolje izbjegavati. Tako je i crna boja nepoželjna kombinacija sa zemljanim bojama.  

Ova tumačenja služe nam kako bismo razumjeli boje i njihov odnos, te njihovo međusobno djelovanje i utjecaj na sve one, koji su okruženi njima. Iako nas prožima osjećaj tajnovitosti ovih teorija, možemo ih shvatiti eventualno kada ih primijenimo. Rastumačite svoju kombinaciju i odaberite onu, koja će Vam omogućiti ugodniji i ljepši boravak u Vašem domu.


 FENG SHUI | BOJANJE ZIDOVA | ADAPTACIJA STANA | SOBOSLIKARSKI RADOVI | SOBOSLIKARI | LIČIOCI |SOBOSLIKARSKO LIČILAČKI RADOVI CIJENE | CIJENA BOJANJA STANA  | CIJENA POSTAVE PARKETA

 

FENG SHUI, SOBOSLIKARI, SOBOSLIKARSKI RADOVI, CIJENA SOBOSLIKARSKIH RADOVA, SOBOSLIKARI IZ ZAGREBA, SOBOSLIKARI CIJENA, SOBOSLIKARI CIJENE,  BOJANJE STANA, BOJE, BOJE ZA ZIDOVE, ZIDNE BOJE, TAPETE, POSTAVA TAPETA, ADAPTACIJE, ADAPTACIJA STANA, ADAPTACIJE STANOVA

 

 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: