SOBOSLIKARSKI RADOVI - Čišćenje i odmašćivanje lakiranih zidih površina
Get Adobe Flash player

SOBOSLIKARSKI RADOVI - Čišćenje i odmašćivanje lakiranih zidih površina

ULJANE BOJE, LAKOVI I EMAJLI SE UVIJEK UKLANJAJU U CJELINI, A KADA ULJANU BOJU NANOSIMO NA PODLOGU VEĆ OBOJANU TOM VRSTOM BOJE, TADA POSTUPAK SKIDANJA BOJE NIJE POTREBAN


Stare lakirane površine pripremaju se za novo ličenje na način da se slojevi laka skidaju do temeljaLakirane zidne površine bile su svojstvene ukrašavanju kupaonica, wc-a i kuhinja, no današnjim preuređenjima često se njihovim ponovnim bojanjem na tu površinu nanose ili keramičke pločice ili disperzivna boja. Ako je površina u dobrom stanju, tada ju je potrebno izbrusiti, otprašiti i očistiti, kako bi bila spremna za neutraliziranje i učvršćivanje. No ako je ona višeslojna, tada se stari lakirani nanosi obvezno moraju u potpunosti ukloniti termičkim tretiranjem do temelja.

Stara uljana boja skida se i kemijskim putem pomoću raznih vrsta otapalaNo kada je riječ o ponovnom lakiranju iste površine, ako je u dobrom stanju dovoljno ju je odmastiti, izmatirati, zatim prebrusiti ručno ili brusilicom (ukoliko je riječ o većoj površini) i ponovno prelakirati. Općenito se lak može nanijeti na lakiranu, prethodno pripremljenu površinu, pod uvjetom da je ona u dobrom stanju.  Uljane boje, lakovi i emajli se uvijek uklanjaju u cjelini, a kada uljanu boju nanosimo na podlogu već obojanu tom vrstom boje, tada postupak skidanja boje nije potreban.

Po nekad se za skidanje uljane boje moraju koristiti i strojeviStare lakirane površine pripremaju se za novo ličenje na način da se slojevi laka skidaju do temelja, fizički paljenjem fenom ili brenerom, te kemijskim putem pomoću raznih vrsta otapala. Postoje sredstva za skidanje organskih naliča i anorganskih naliča, izrađena na bazi organskih i anorganskih otapala. Nanose se kistom, nakon čega se nabubreni i omekšani stari nalič uklanja lopaticom. Nakon toga slijedi brušenje i otprašivanje, te impregniranje podloge kao slijedeće faze pripremanja za bojanje.


 

 

 


 

SOBOSLIKARSKI RADOVI – SOBOSLIKARSKI RADOVI CIJENE – SOBOSLIKARSKI RADOVI CJENIK – SOBOSLIKARSKI RADOVI ZAGREB – SOBOSLIKARSKI RADOVI CIJENA – SOBOSLIKARSKI I LIČILAČKI RADOVI – SOBOSLIKARSKI I LIČILAĆKI RADOVI – SOBOSLIKARI – SOBOSLIKAR – SOBOSLIKARSTVO – SOBOSLIKAR I LIČILAC – MOLER – MOLERSKI RADOVI – MOLERAJ – MOLERSKE USLUGE – MOLERI – BOJANJE ZIDOVA – BOJANJE STANA CIJENA – BOJANJE STANA CIJENE

 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: