BOJE ZA ZIDOVE - Reljefna boja oživljava prostor na suptilan i zanimljiv način
Get Adobe Flash player

BOJE ZA ZIDOVE - Reljefna boja oživljava prostor na suptilan i zanimljiv način

 


 RELJEFNA BOJA STVARA VRLO PRIVLAČNU OPTIČKU IGRU, U KOJOJ DEFINIRA I NAGLAŠAVA SVJETLOST I SJENE NA ZIDNIM I STROPNIM POVRŠINAMA


    Reljefna boja stvara vrlo privlačnu optičku igru, u kojoj definira i naglašava svjetlost i sjene na zidnim i stropnim površinama, ostavljajući slobodu svačijoj mašti da doživi prostor na vlastiti načinMogućnosti oslikavanja zidnih i stropnih površina nebrojene su i prepuštene Vašim željama, prilikom ukrašavanje doma. Postojanje različitih vrsta boja te tehnike njihova nanošenja variraju od proizvođača do proizvođača, a njihovu kvalitetu brojimo postojanošću kroz vrijeme. Njihov izgled i struktura na podlozi stvaraju estetiku prostora, a njihova svojstva ovise i o stupnju zaštite za koji su namijenjene. Podloga na koju se nanose većinom je obrađena u cilju da poprimi izglađenu površinu, kojoj pridonosi i premaz boje. No ona ne mora uvijek nužno biti glatka, već možete ostvariti reljefni izgled Vaših zidnih ili stropnih površina, i to isključivo bojom. To je vrlo zanimljiv, i prije svega, atraktivan način ukrašavanja soboslikarsko ličilaćkim radovima.

     Strast prema dekoraciji interijera izražena je u bezbroju geometrijskih dezena i raznovrsnih geometrijskih mogućnosti. Reljefna boja stvara vrlo privlačnu optičku igru, u kojoj definira i naglašava svjetlost i sjene na zidnim i stropnim površinama, ostavljajući slobodu svačijoj mašti da doživi prostor na vlastiti načinDakle, prilikom adaptacije Vašeg doma, prije ove vrste radova, najprije pripremate pozadinu za bojanje, kako bi kvaliteta i kvantiteta boje bila što potpunija. To podrazumijeva pregletavanje podloge, fino ožbukane zidne i stropne površine, beton, vlaknenocementne i gips kartonske ploče te njihovo premazivanje akril emulzijom, prije prvog bojenja. Ako su one jako prljave ili nedovoljno bijele, tada ih najprije trebate prebojati jednom od bijelih disperzijskih boja. Također, podloga mora biti čvrsta i suha te posebno izglađena. Tek tada se nanosi ova boja, specifičnog karaktera.

    Naime, reljefna boja je ekološka zidna boja za unutrašnje površine, a punjena je posebno obrađenim ivernim ili pješčanim granulatom. Vrlo je jednostavna za nanošenje, razrjeđuje se vodom, a premaz se odlikuje visokom paropropusnošću. Karakterističan reljefni izgled prebojene površine podsjeća na najjednostavnije strukturirane, klasične, reljefne tapete, većinom od neplastificiranog ili plastificiranog papira. Pruža poseban vizualni dojam, koji nije u klasičnom smislu bojanja zidova. Ovaj efekt možete iskoristiti osobito u dječjim sobama, jer je boja laka za održavanje, a optički prikriva mrljice zalutale kroz igru Vaših najmlađih. Preferira se fino zaglađena i sasvim čista bijela podloga, kako bi se na takvim površinama iverni granulat jednostavno i ravnomjerno rasporedio. Proizvodi se uglavnom u bijeloj boji, a nijanse se postižu naknadnim bojanjem površina. Boja se nanosi obvezno kratkodlakim ličilačkim valjkom, na kojemu dužina niti dlaka iznosi do 10mm, kako bi se boja pravilno rasporedila.

  
Jednostavnost i strogu eleganciju prostora sada možete zamijeniti uporabom posebnog dekorativnog premaza reljefnih boja, a one će uvelike promijeniti Vaš dom u pravu i zanimljivu suprotnost. Potrebni su Vam još samo mašta i ukus, da pomaknete granice vlastitih noviteta. 

Karakterističan reljefni izgled prebojene površine podsjeća na najjednostavnije strukturirane, klasične, reljefne tapete, većinom od neplastificiranog ili plastificiranog papira

Klasično bojanje zidnih i stropnih površina može poprimiti sasvim novu dimenziju stiliziranja. Strast prema dekoraciji interijera izražena je u bezbroju geometrijskih dezena i raznovrsnih geometrijskih mogućnosti. Reljefna boja stvara vrlo privlačnu optičku igru, u kojoj definira i naglašava svjetlost i sjene na zidnim i stropnim površinama, ostavljajući slobodu svačijoj mašti da doživi prostor na vlastiti način. Izbočene plohe tada animiraju zidove i stropove na vrlo suptilan i primamljiv način, a savršeno se uklapaju u vladajući trend reljefne dekoracije, u kojima su ponovno zaživjele i dugo zapostavljene tapete bogatog reljefa. Vrlo visoki stropovi, obojani reljefnom bojom, sada postaju privlačni i vizualno manje visoki gornji dio prostorije. Sa druge strane, kombinirajući ravne i reljefne površine možemo naglasiti pojedine zone u interijeru, s obzirom da ga svijetlost obasjava iz različitih kuteva, dajući različite efekte. Možete se poigrati ovim bojama na jednom zidu u dnevnom boravku ili blagovaonici, čak i u uredu ili nekom drugom poslovnom prostoru.

     Na ovaj način boja se podiže na jednu novu razinu likovne umjetnosti dekoriranja interijera.


 ZIDNE BOJE | BOJE ZA ZIDOVE | BOJANJE ZIDOVA | PERIVE BOJE | ULJANE BOJE | POSTAVA PARKETA |

 

 

SOBOSLIKARI, SOBOSLIKARSKI RADOVI, CIJENA SOBOSLIKARSKIH RADOVA, SOBOSLIKARI IZ ZAGREBA, SOBOSLIKARI CIJENA, SOBOSLIKARI CIJENE,  BOJANJE STANA, BOJE, BOJE ZA ZIDOVE, ZIDNE BOJE, TAPETE, POSTAVA TAPETA, ADAPTACIJE, ADAPTACIJA STANA, ADAPTACIJE STANOVA

 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: