BOJANJE STANA - Bojanje i dizajn dnevnog boravka
Get Adobe Flash player

BOJANJE STANA - Bojanje i dizajn dnevnog boravka


Dnevni boravak ogledalo je vašeg stana, ali i vas samih


 

Pri uređivanju sobe za dnevni boravak prvenstveno morate ugoditi sebi.   Iako u spavaćoj sobi provodite najveći dio slobodnog vremena, soba za dnevni boravak prostorija je kojoj posvećujete najviše svojih budnih sati. U njoj se opuštate, čitate, gledate televiziju, družite se s obitelji i prijateljima,... Mnogima je u dnevni boravak uklopljen i radni kutak. Ta prostorija u sve više stanova nije vratima odvojena od ostatka stana, te je neminovno izložena pogledima vaših gostiju. Ona je jedna od najvažnijih prostorija u stanu. Sve su to razlozi zbog kojih dnevna soba zaslužuje biti atraktivna, ali i udobna. Ne zaboravite, iako će joj se gosti najviše diviti, ipak ćete u njoj vi provoditi najviše vremena. Stoga pri uređivanju sobe za dnevni boravak prvenstveno morate ugoditi sebi.

 

Možete dnevni boravak urediti poput kamene dalmatinske kuće ili, pak, kao inspiraciju uzeti drvene kućeDnevni boravak obično je najveća prostorija u stanu, pogotovo ako je spojena s blagovaonicom i kuhinjom. S obzirom da u njoj primate goste, dnevna soba obično je ogledni primjerak ukupnoga uređenja doma. Upravo zato što nju vaši gosti prvu vide, ova bi prostorija trebala odražavati vas, vaš stil života i način razmišljanja. Možete se naći u jednom od brojnih stilova, u modernom ili tradicionalnom stilu. Možete dnevni boravak urediti poput kamene dalmatinske kuće ili, pak, kao inspiraciju uzeti drvene kuće. Mogućnosti je zaista bezbroj. Vodite računa samo o tome da prostoriju ne zatrpate s više namještaja nego što vam treba. Također, namještaj u dnevnom boravku mora biti lijep, ali i kvalitetan i udoban. U toj prostoriji obično se nalazi zabavni kutak, odnosno mjesto za gledanje televizije i uživanje u glazbi, pa i to valja isplanirati.

 

Kamin je atraktivan detalj i možete se za njega odlučiti bez obzira uređujete li dnevni boravak u tradicionalnom ili modernom stiluPrilikom izbora namještaja za dnevni boravak, treba voditi računa i o nekim naizgled sporednim elementima. Konkretno, koliko su velike slobodne zidne plohe? Možete li u prostoriju koja vam je na raspolaganju uklopiti željeni namještaj? Zanimljivom idejom može vam se učiniti zid izveden u imitaciji stare cigle, ili kamena. Uz zid, ili dio zida, izveden u cigli efektno će djelovati namještaj tradicionalnijih linija i boja. Uz kameni zid uklopit će se, pak, moderan namještaj, uz koji možete imati i kamin, jasno, u istom stilu. Kamin je atraktivan detalj i možete se za njega odlučiti bez obzira uređujete li dnevni boravak u tradicionalnom ili modernom stilu. Bitno je samo da kamin stilski prati ukupno uređenje prostorije, a može se naglasiti izdvajanjem od ostalih elemenata u prostoriji ili uklopiti u njih. Primjerice, kamin modernog oblika možete uklopiti u ugradbeni ormar koji se na prvi pogled neće ni primjetiti, već će djelovati kao moderno osmišljen zid.

 

Zapamtite, boje Vašeg doma govore o VamaNemojte bježati ni od detalja koji se bojom ili oblikom neće uklopiti u ukupno uređenje konkretne prostorije, ali  svi ti elementi zajedno ipak moraju tvoriti skladnu cjelinu. Dobar primjer ovakvog uređenja je, primjerice, kožnata sjedeća garnitura koja dominira dnevnim boravkom  uz tamne police, tamni stolić i tamne okvire prozora ukomponirana s foteljama izrazito žute boje. Još ako su i u blagovaonici stolice s naslobnima žute boje, postigli ste pun pogodak uklopili ste različite detalje koji opet sve povezuju u cjelinu. Dodatak svemu su dobro ugođene boje na zidovima koje će dati vašem dnevnom boravku poseban karakter i stopiti će ga u jednu cjelinu. Različitosti su, dakle, u uređenju doma  dobrodošle, ali s mjerom i ukusom. Jer, zacijelo ne želite o sebi ostaviti dojam kao o zbunjenoj osobi punoj suprotnosti koje ne uspijeva pomiriti. Umjesto toga, poručite svojim gostima da u svojem dnevnom boravku uživate i da je ujedno poseban ali i funkcionalan koliko god to jedan dnevni boravak može biti. Zapamtite, boje Vašeg doma govore o Vama. To je dovoljan razlog da bojanje Vašeg stana povjerite nama.


 

 

 


 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: