SOBOSLIKARSKI RADOVI - Postava rubnih profila
Get Adobe Flash player

SOBOSLIKARSKI RADOVI - Postava rubnih profila


 Savršeni bridovi bez pukotina i otkrhnutih dijelova


 

Postavom kutnih profila stvaraju se pravilni i čvršći bridoviPoznato Vam je kako je većina zidnih rubova u Vašem domu oštećena i otkrhnuta slučajno, a kroz vrijeme uništena neravninama i pukotinama koje su nastale bilo blažim ili jačim nespretnim udarcima. Time je i boja kroz neko vrijeme otkinuta, a rubovi se već neko vrijeme uništavaju i troše konstantnim mrvljenjem i osipavanjem. Kako bismo ostvarili potpuno savršene bridove zidova i uklonili njihova oštećenja, savršena prilika za njihovu sanaciju upravo je pripremanje zidne površine za bojanje. Postavom kutnih profila stvaraju se pravilni i čvršći bridovi, savršeno otporni na zalutale udarce i vremensku dotrajalost. Široki spektar kutnih profila koriste se za zaštitu i prekrivanje naizloženijih dijelova svih vrsta zidnih obloga te postojećih bridova.

Naime, kutni profili služe za precizno formiranje kuteva, ivica, razdjelnih fuga, priključaka i slično na žbukanim površinama. S obzirom na materijal od kojeg su izrađeni postoje kutni profili od pocinčanog lima, plemenitog čelika, eloksiranog aluminij, inoxaa ili plastike. U pripremi zidova za bojanje, koristimo aluminijske kutne lajsne, koje postavljamo na rubove zidnih površina, kako bismo ih zaštitili te učinili vizualno pravilnijima i ljepšima. Postavljaju se aluminijske kutne lajsne na bridove, nakon čega se preko nje gleta, kako bi se ostvarila zaglađena i izravnata rubna površina. Tako izgletani rubovi sakrivaju kutne lajsne, koje im pružaju čvrstoću i otpornost na udarce, a vizualno ih je nemoguće vidjeti, jer su pregletane. Njihova visoka sposobnost apsorpcije udaraca osigurava usklađenost sa obveznim Eurospkim normama za prekrivanje okrnjenih ili opasnih bridova, pa su preporučljivi i u industrijskim, prehrambenim i komercijalnim te vrlo prometnim interijerima, ne samo u domaćinstvu. Daljnjim postupkom, nanosi se boja koja odlično završava priču.

Konačni izgled nakon bojanja zida, podsjeća na savršenstvo i perfektno oblikovane bridoveKonačni izgled nakon bojanja zida, podsjeća na savršenstvo i perfektno oblikovane bridove, na kojima je i boja postojanija i čvršća. Okrhnuti rubovi su prošlost, a Vaš dom upotpunjen kvalitetnim načinom dekoriranja. Njihova uloga je pojačavanje zidnih bridova, čime se sprječava njihovo lomljenje i oštećivanje.

Ova primjena se očituje u prostorijama sa izbočenim zidnim površinama, osobito onima koji okružuju kamine, odvajaju prostornu cjelinu u kojoj nema vrata već su zidani lukovi i zidni okviri granični prijelazi iz prostorije u prostoriju i sve one zidne plohe sa izraženim rubovima. Uvjetovan je novim Europskim normativima za zaštitui sigurnost od nezgoda u javnim, ali i privatnim prostorima.


 

 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: