BOJA ZA ZIDOVE - Crvena boja u povoljnim kombinacijama
Get Adobe Flash player

BOJA ZA ZIDOVE - Crvena boja u povoljnim kombinacijama


CRVENA BOJA U POVOLJNIM KOMBINACIJAMA


 

    Crvena, kao najenergičnija boja, predstavlja vodilju u povoljnim kombinacijama, jer u svakoj unosi određenu dozu živahnosti i sreće djelujući strastveno, u svakom pogleduKao i u svim segmentima postojanja, tako i postojanju boja razlikujemo povoljne i nepovoljne kombinacije. Svojim djelovanjem odražavaju se pozitivno ili negativno i na naše postojanje, kao i na boravak u domu, obojanim razno udruženih boja. Crvena, kao najenergičnija boja, predstavlja vodilju u povoljnim kombinacijama, jer u svakoj unosi određenu dozu živahnosti i sreće djelujući strastveno, u svakom pogledu.

  Sa zlatnom bojom čini kombinaciju koja simbolizira najveće bogatsvo i prosperitet, a ukazuje na visoki položaj. Kako feng shui vještina uređenja prostora potječe iz daleke nam Kine, tako se osvrćemo i na njihovo tumačenje, odnosno shvaćanje ovih teorija. Oni jednostavno obožavaju ovu kombinaciju i odijevaju se u crvenu odjeću sa zlatnim nakitom, kako bi dočekali Novu godinu te ušli u nju donoseći bogatstvo. Što se tiče Vašeg doma, ipak ne biste trebali pretjerivati s njom, jer će samo crveno zlatni detalji učiniti čuda, dok će veća količina ove povoljne kombinacije sigurno naštetiti ukućanima. Koristeći se tim detaljima ukrasite predsoblje i dnevni boravak, kako bi Vam donijela obilje sreće i novca.

   Kada žuta dominira nad crvenom, onda odaje poštovanje najstarijoj ženskoj osobi u kući i preko nje sreću cijeloj obiteljiCrveno žuta kombinacija povoljna je za žene, osobito za majke. Kada žuta dominira nad crvenom, onda odaje poštovanje najstarijoj ženskoj osobi u kući i preko nje sreću cijeloj obitelji. Na početku uvijek pažljivo koristite manje količine ove kombinacije, kako biste s vremenom vidjeli kako ona djeluje na Vas i Vaše ukućane, a tek onda pokušajte povećati obojanu površinu. Razlog tomu je što je ovo vrlo snažna kombinacija, koja aktivira zemljani element stvarajući veliki utjecaj na zdravlje i raspoloženje u prostoru. Vrlo je povoljna na sjeveroistočnom sektoru, gdje povećava stečena znanja, stoga je povoljna za školarce i studente, ali i svim onima koji teže znanju u životu.

   Sa zelenom bojom crvena je kao stvorena za južni sektor, gdje donosi uspjeh i harmoniju, ali samo onda kada crvena dominira nad zelenomSa zelenom bojom crvena je kao stvorena za južni sektor, gdje donosi uspjeh i harmoniju, ali samo onda kada crvena dominira nad zelenom. Zašto je to tako? Naime, prema feng shu-i tumačenju, drvo hrani vatru u produktivnom međuodnosu elemenata, stoga je bitno da ovaj vatreni element prevlada. Muškoj djeci nakon dvanaeste godine donosi uspjeh u školi i poštovanje među vršnjacima i učiteljima, stoga se poigrajte u južnom sektoru s ovom kombinacijom, ukoliko imate mušku djecu. Prema feng shui-u se smatra kako će im ova kombinacija, također, pomoći da se izgrade u pozitivne i odgovorne mlade osobe te uspjeh u životu. 

Crvena boja u kombinaciji sa bijelom, srebrnom i zlatnom na zapadu i sjeverozapadu nepovoljne su kombinacije, koje feng shu-i izdvaja. Također, crvena sa plavom ili crnom bojom u južnom sektoru predstavlja nepovoljnu kombinaciju ove boje. Priuštite si povoljne, a izbjegnite nepovoljne kombinacije, ukoliko preferirate crvenu kao sastavnu boju Vašeg doma.


 

 

 

 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: