BOJANJE STANA - Bojanje spavaće sobe
Get Adobe Flash player

BOJANJE STANA - Bojanje spavaće sobe


Osvježite svoju spavaću sobu novom bojom zidova


 

    Svijetlije boje, romantični uzorci i novo obojani zidovi mogu svakako unijeti dašak svježine i udobnost u prostoriju poput spavaće sobe, koja žudi za tim osjećajemSvijetlije boje, romantični uzorci i novo obojani zidovi mogu svakako unijeti dašak svježine i udobnost u prostoriju poput spavaće sobe, koja žudi za tim osjećajem. Kako u njoj većinom samo spavamo i opuštamo moždane vijuge uz dobru knjigu, tako je potrebno u njoj ostvariti jedan ugođaj koji će opuštati i uspavljivati bojama i mirisima. Soboslikarsko ličilaćki radovi odlična su prilika za njezino osvježenje i novi izgled, a kako zidovi baš i nisu izloženi masnoći i prljavštini, poput one u kuhinji, tako će i njihova priprema biti puno lakša.

   Prije svakog ličenja potrebni su pripremni radovi, koji uključuju i pripremu prostorije. Spavaću sobu je potrebno isprazniti, dakle iznijeti ormare gdje smo prethodno ispraznili sve ladice, iznijeti krevet i ostali namještaj. Kako je većinom riječ o ugradbenim ormarima, to zahtjeva njihovu demontažu, ukoliko su nemogući za klasično iznošenje i preteški za bilo kakav manevar. Ako ih je moguće pomaknuti, tada se postavljaju na sredinu sobe i prekrivaju najlonom. To uključuje i pražnjenje ormara, ukoliko ih niste prethodno sami ispraznili. Slike se skidaju sa zida, utičnice i prekidači zaštićuju samoljepljivom trakom, a luster prekriva zaštitnom folijom.

  Namještaj se zaštićuje kvalitetnim čvrstim najlonomBitno je napomenuti kako je korištenje starog najlona dodatni posao kasnijeg čišćenja, jer se  na njemu većinom potkradaju rupe i oštećenja kroz koja boja prodire na zaštićenu površinu. Naše iskustvo je pokazalo kako je uporaba novog najlona ipak vremenski isplativija, jer u potpunosti štiti namještaj i podove, pa je kasnije čišćenje utoliko nepotrebno. Kako je riječ o podnim oblogama poput parketa ili laminata, tako je i njihova zaštita prilikom radova ličenja vrlo bitna.  Kada sobu ponovite u novu boju, ona poprima savim drugačiji izgled i djeluje kao da je potpuno nova, pa je bitno i uskladiti i podove s njom. Ako su parketi stari i oštećeni, mogu se obnoviti brušenjem i ponovnim lakiranjem, jer im to predstavlja potpuno novi imidž, kao što to nova boja predstavlja zidovima i stropu. Tako ćete dobiti novu sobu, novi osjećaj udobnosti i savršeno mjesto za odmaranje.

    

Nakon soboslikarsko ličilaćkih radova, sve stvari se vraćaju na svoje mjesto

Općenito govoreći, podovi se zaštićuju kvalitetnim čvrstim najlonom, te učvršćuju u kutovima. Sve električne prekidače i utičnice je potrebno izolirati i isključiti struju, a rupe i pukotine popraviti. Dakle, područja oko električnih instalacija, koja su oštećena, treba popuniti i izgletati kako bi se pripremili za ličenje. Poznato je kako prilikom radova štemanja i demontaže u sklopu adaptacije stana nastaju rupe u zidu, koje je potrebno i pokrpati prije svakog ličenja. Također, najčešći primjer je i promjena elektroinstalacija i mjesta na kojima se nalaze utičnice i prekidači, pa ih je potrebno adekvatno popraviti i izravnati oštećenja, pregletati, izbrusiti te oličiti.

  
Nakon soboslikarsko ličilaćkih radova, sve stvari se vraćaju na svoje mjesto, ormari montiraju, najlon pažljivo uklanja, krevet i dekoracije vraćaju na svoje mjesto, a vrlo je važno precizno ukloniti sve samoljepljive trake oko prozora, utičnica i razvodnih kutija. Ako se i potkrade koja mrlja od boje, čistimo ju odmah po završetku radova. Svi ovi radovi pražnjenja spavaće sobe prije bojanja i vraćanje inventara nakon bojanja spavaće sobe su sastavni i nezaobilazni dio soboslikarskih radova.


 

 

 

 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: