BOJA ZA ZIDOVE - Nijansiranje boja na zidovima
Get Adobe Flash player

BOJA ZA ZIDOVE - Nijansiranje boja na zidovima


NIJANSIRANJEM BOJA POSTIŽEMO NJIHOV SKLADAN I PRIJATELJSKI ODNOS, A PROSTORU PRIDAJEMO KARAKTER KAKVOGA SMO POŽELJELI 


 

    Pravilnim nijansiranjem boja se stvara vizualna skladnost u prostoru, dojam jedinstvenoga prostora, uz jednostavnu primjenu isključivo jedne bojePrilikom bojanja interijera, nakon dobro pripremljene zidne i stropne površine, na baznu bijelu podlogu nanosimo premaze obojane raznim pigmentima. Nijansiranjem boja postižemo njihov skladan i prijateljski odnos, a prostoru pridajemo karakter kakvoga smo poželjeli. U sklopu ovih radova, poslužiti ćemo se raznim bojama za nijansiranje, koncentratima ili odgovarajućim tekućim sredstvima za nijansiranje, kako bismo postigli odgovarajuće omjere, kojima stvaramo nijanse željenog efekta. Stručno iskorištena tehnika nijansiranja boja, uz odgovarajuće proizvode, može ostvariti različita fizička svojstva samo jedne boje. Tako se stvara vizualna skladnost u prostoru, dojam jedinstvenoga prostora, uz jednostavnu primjenu isključivo jedne boje. Kada je riječ o više boja, tada je i igra nijansiranja važan epitet prostora.

   Kao samostalna zidna boja odlično je sredstvo, kojim koloristički obogaćujemo naš interijer, u svakom pogleduTako na tržištu možemo pronaći proizvode poput univerzalne zidne boje za nijansiranje, koja je ekološka i za zdravlje neškodiva boja. Izrađena je na osnovi vodene disperzije polimernih veziva i kvalitetnih pigmenata, a razrjeđuju se vodom i alkalno je postojana. Uporaba se širi na nijansiranje fasadnih i unutarnjih acetatnih i akrilnih zidnih boja, i akrilnih dekorativnih žbuka, dok su neke u uporabi i za nijansiranje silikatnih i silikonskih boja i žbuka. Nije primjerena za nijansiranje vapnenih premaza, ali ju možemo koristiti kao samostalan fasadni ili unutarnji premaz, prije svega za različite natpise i slike. Specifičan sastav nekih od nijansi boja ne osigurava dovoljnu pokrivnost, pa se one moraju nanijeti na podlogu, koju je prije toga potrebno dva puta premazati odgovarajućom pokrivnom bijelom. Konačno oličene površine perive su, a osušen premaz nije štetan za zdravlje. Ova je boja primjerena za širu potrošnju, pa i profesionalnu uporabu. Njezini sastojci  sigurni su po zdravlje ljudi, pa je po tom pitanju prihvatljia. Kao samostalna zidna boja odlično je sredstvo, kojim koloristički obogaćujemo naš interijer, u svakom pogledu.

    Nijanse su većinom pojednostavljene na osnovne boje plavu, crvenu, žutu, te na narančastu, smeđu, zelenu, oker i crnu, pa ih je potrebno dozirano miješati, kako biste ostvarili željenu boju, u željenoj nijansiTekuće sredstvo za nijansiranje određenih boja i svih disperzijskih zidnih boja, za unutarnje radove do pastelnih nijansi, se ne koristi kao samostalna zidna boja. Također, nije uporabljiv za nijansiranje silikatnih, silikonskih ili vapnenih boja. Kako biste postigli određenu nijansu boje, možete miješati različite boje ovih sredstava u međusobno proizvoljnim omjerima. Nijanse su većinom pojednostavljene na osnovne boje plavu, crvenu, žutu, te na narančastu, smeđu, zelenu, oker i crnu, pa ih je potrebno dozirano miješati, kako biste ostvarili željenu boju, u željenoj nijansi. Naravno, ovo nije posao za amatere, jer i najmanja kap krive boje može upropastiti čitavu smjesu, namijenjenu bojanju. To iziskuje veće financijske izdatke, pa ćete uštedjeti ako posao ipak prepustite stručnjacima.

    Specifičan sastav nekih od nijansi boja ne osigurava dovoljnu pokrivnost, pa se one moraju nanijeti na podlogu, koju je prije toga potrebno dva puta premazati odgovarajućom pokrivnom bijelomKoncentrati su pastozna sredstva za nijansiranje različitih unutarnjih, disperzijskih zidnih boja. Ovo sredstvo služi za postizanje intenzivnijih nijansi, od onih koje se dobivaju bojama za nijansiranje. Tako ćete posebne efekte i izraženost boje omogućiti jačim dojmom i bolje naglasiti  njihovu kolorističku vrijednost. Nije namijenjen za nijansiranje silikatnih, silikonskih ili vapnenih boja, ali ni kao samostalna zidna boja. Miješa se u proizvoljnim omjerima, pažljivo doziranima u željenoj količini. Nijanse koje se proizvode u ovoj vrsti proizvoda su crvena boja, žuta boja, narančasta boja, smeđa boja, oker boja, plava boja, zelena boja i crna boja, a njihovo miješanje je neograničeno, samo dobrim ukusom određeno.

   Ova su sredstva potrebna kako bi zidne ili stropne površine oličili na adekvatan i atraktivan način, a prostoru pružili novo osvježenje, kvalitetan novi izgled. Ovaj posao zahtjeva stručnost i odlično razumijevanje boja na odgovarajućim pozadinama, stoga nemojte eksperimentirati, već prepustite posao struci. Tako ćete uštedjeti svoj novac i svoje vrijeme.


 SOBOSLIKARSKI RADOVI | SOBOSLIKAR | LIČIOC | LIČIOCI IZ ZAGREBA | SOBOSLIKARI IZ ZAGREBA 
| BOJE ZA ZIDOVE | ZIDNE BOJE | BOJE I LAKOVI | UNUTARNJA ZIDNA BOJA  | BOJE ZA UNUTRAŠNJE ZIDOVE 

 

 

 

 

SOBOSLIKARI, SOBOSLIKARSKI RADOVI, SOBOSLIKARSKI RADOVI CJENIK, SOBOSLIKARSKI RADOVI CIJENA, SOBOSLIKARSKI RADOVI CIJENE, SOBOSLIKARSKI I LIČILAČKI RADOVI, CJENIK SOBOSLIKARSKIH RADOVA, CIJENE SOBOSLIKARSKIH,  CIJENA SOBOSLIKARSKIH RADOVA RADOVA, SOBOSLIKARSKI RADOVI ZAGREB, SOBOSLIKARI ZAGREB, SOBOSLIKARI IZ ZAGREBA, SOBOSLIKARSKI I LIČILAČKI RADOVI, LIČILAČKI RADOVI, BOJANJE STANA, BOJANJE STANA CIJENA, CIJENA BOJANJA STANA, BOJANJE STANOVA, BOJANJE ZIDOVA, CIJENA BOJANJA ZIDOVA, BOJE, BOJE I LAKOVI, BOJE ZA ZIDOVE, ZIDNE BOJE, TAPETE, POSTAVA TAPETA

 

 

 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: