BOJA ZA ZIDOVE - Globalni stilovi karakterističnih boja
Get Adobe Flash player

BOJA ZA ZIDOVE - Globalni stilovi karakterističnih boja


GLOBALNI STILOVI KARAKTERISTIČNIH BOJA


 

Karakteristične boje za ovaj stil upravo su boja slonovače, bež, boja vanilije, crna, tamnosmeđa, općenito smeđa u svim nijansama, ali i zelena koja unosi svježinu, a zastupljena je u cvijeću i raznim detaljimaOvim stilovima vladaju zemljane boje, od narančaste do tamno smeđe, uz dodatak intenzivnih nijansi zelene, plave i žute. Namještaj je, također, odmjeren u istim bojama, kako bi se što bolje uklopio u pozadinske plohe i poput kameleona vizualno "uronio" u okolinu. Poanta je savršeni sklad i pripadnost svakog od segmenata u prostoru, kako bi prijateljevali sa pozadinom. Sve se mora nadopunjavati i činiti savršeno skladnim, kako bi se postigao izvorni stil odgovarajućeg ugođaja.

   Tako se opuštenost mediteranskog ugođaja postiže pomoću bijele, plave, maslinasto zelene i smeđe-crvene boje, kako bi se osjetio dašak povjetarca, koji donosi miris mora i podsjeća na okus tek ubrane masline.

   Egzotičnost orijentalnog uređenja interijera ostvaruje se bogatstvom boja kroz šafran-žutu, žad-zelenu boju, do boje cimeta i paprike, žarko-crvene, zlatne i narančaste te crne kvazi boje. Ovo su karakteristične kombinacije boja koje donose orijentalni ugođaj u prostor, a trebale bi biti upotpunjene i pripadajućim namještajem i detaljima tih krajeva u Orijentu.

    Zidovi boje slonovače ili bež boje odlični su kao podloga tamno smeđem namještaju i tamnosmeđim i crnim figurama, koje simboliziraju Daleki istokAzijski stil odgovara pravilima minimalizma, koji je danas popularan u smislu dizajniranja interijera. Zidovi boje slonovače ili bež boje odlični su kao podloga tamno smeđem namještaju i tamnosmeđim i crnim figurama, koje simboliziraju Daleki istok. Karakteristične boje za ovaj stil upravo su boja slonovače, bež, boja vanilije, crna, tamnosmeđa, općenito smeđa u svim nijansama, ali i zelena koja unosi svježinu, a zastupljena je u cvijeću i raznim detaljima. Dozvoljene su dvije, najviše tri boje, jer je manje uvijek više, u ovom slučaju. Jednostavnost i sloboda u prostoru, pravila su koja se ne krše, pa su tako i zidovi oslobođeni i nenatrpani, eventualno ukrašeni jednom do dvije vrlo jednostavne skulpture u kontrastnim bojama, u odnosu na boju zidova.

  

Rustikalni stil prava je suprotnost tehnološkom stilu, jer obiluje toplinom. Namještaj je izrađen od punog drva, pod je obrađen terracotom, a detalji ne imitiraju, već su originalnoga podrijetla. Želite li ostvariti ovaj stil u svom domu, ostavite barem jedan zid neobrađen, dok na druge nanesite tople zemljane boje. Nijansirajte ih, ali ne pretjerujte sa tamnijim tonovima. Dotrajalost i naslijeđe dočarajte nejednako oličenim zidovima, bez pretjeranih razlika. Prednost ovog stila je ta što dopušta dekorativne intervencije koje prostoru daju moderniji ugođaj, poput lampi, boje i uzoraka na zidu, zavjese itd.

  Boje su vrlo bitne, jer svijet doživljavamo vizualno najintenzivnije, a one izazivaju osjećaje kojih ponekad nismo ni svjesniSvaki je stil zaseban za sebe, baš kao i što je svaka osoba individua za sebe. Možda se pronađete u jednom od stilova i poželite ga u svom domu. Kako je adaptacija idealan način da preuredite svoj stambeni prostor u omiljeni stil, pri samom se planiranju informirajte o njegovim značajkama i karakteristikama, te ga obojite u ugođaj koji će Vas veseliti, opuštati i omogućiti Vam kvalitetu življenja u njemu. Boje su vrlo bitne, jer svijet doživljavamo vizualno najintenzivnije, a one izazivaju osjećaje kojih ponekad nismo ni svjesni. Koristite one boje koje će Vas oraspoložiti. I zapamtite, izbjegavajte boje koje imaju negativan utjecaj na Vas i Vaše ukućane, bez obzira na pravila stila koji krasi Vaš dom.


 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: