BOJE ZA ZIDOVE - Stilovi obojani sa stilom
Get Adobe Flash player

BOJE ZA ZIDOVE - Stilovi obojani sa stilom

 


 KLASIČNI STILOVI UREĐENJA INTERIJERA SU PROFINJENI, URBANI STILOVI KOJI SPAJAJU KLASIČNU I SUVREMENU ESTETIKU


 

       Ukoliko je riječ o Vašem osobnom, posebnom stilu kojega ste sami osmislili i kreirali, tada jednostavno nema pravila Kako ćete oličiti zidove i stropove, te doprinjeti raznim detaljima ovisiti će o stilu koji određuje Vaš dom. Ukoliko je riječ o Vašem osobnom, posebnom stilu kojega ste sami osmislili i kreirali, tada jednostavno nema pravila. Sve je dopušteno u onim granicama, u kojima Vas takvo uređenje veseli i stvara ugodan boravak u njemu. Ukoliko ipak preferirate određeni stil, od onog klasičnog, tradicionalnog do suvremenih, minimalističkih stilova, tada Vam možemo savjetovati kako ih najbolje ostvariti kroz pravilan odabir boja. Naime, svaki stil nameće i svoja pravila, koja su tu da se i krše, ukoliko Vam srce to poželi. Vođeni njima, uvijek ste slobodni korigirati ih i nadopuniti svojim željama i potrebama, kombinirajući ga sa vlastitim stilom. No, kada Vam ponestaje vlastitih ideja, iskoristite naše savjete i tumačenja nekih od najpopularnijih stilova. Iako dekoracija prostora zahtjeva usklađenost i izbjegavanje nepodnošljivih kontrasta, ponekad stupanj eklekticizma može biti vrlo zanimljiv. Prilikom planiranja oblikovanja prostora, imajte na umu da boje ovise i o osvjetljenju prostorije, obradi zidova i stropa, te kvaliteti kupljenih boja koja će odrediti njihovu postojanost.

KLASIČNI STILOVI OBOJANI VREMENOM


 

     Kod ovog stila je važno obratiti pažnju na svaki detalj, jer oni u kombinaciji sa bojama daju prostoru notu klasične profinjenostiKlasični stilovi uređenja interijera su profinjeni, urbani stilovi koji spajaju klasičnu i suvremenu estetiku, što i nije lak zadatak. Kod ovog stila je važno obratiti pažnju na svaki detalj, jer oni u kombinaciji sa bojama daju prostoru notu klasične profinjenosti. U njemu se koriste većinom tamnije i toplije boje, uz iznimku rokokoa, kada su interijer krasile svjetlije nijanse, a jedna od omiljenih kombinacija boja je bila bijelo-zlatna. Kuhinje i blagovaonice su dizajnirane tako da je namještaj najčešće bio obojen u bijelo, a dekorativni dodaci su se isticali cvjetnim motivima u pastelnim bojama. Ono što je zajedničko svim stilovima iz prošlosti, u smislu dizajn interijera, jest uporaba prirodnih materijala poput drva, kamena, kože, a u ranijim periodima su prevladavale tamne boje, zidovi obrađeni šarenim tapetama i brojnim štukaturama, a općenito je vladalo pravilo - što više, to bolje!

   Dolaskom urbanih stilova na scenu, interijer je postao puno jednostavniji i svijetliji. Zidovi su bojani u bijelo, namještaj se izrađivao od svijetlijeg drva, a najviše pažnje se pridavalo prozorima, nego zavjesama koje su postale vrlo jednostavnije. Zlatna i srebrna boja imperativ su ovih stilova, jer označavaju bogatstva tih sirovina, zbog kojih su se u to vrijeme vodili i ratovi. Stoga ne čude zidovi u zlatnim nijansama, srebrni detalji i pregršt uzoraka koji danas podsjećaju na kič.

Kako je vrijeme odmicalo, tako su i stilovi postajali sve jednostavniji, sve do danas kada se minimalizam nameće kao vodeći u dizajnu interijera. Futurističko poimanje toliko je pojednostavilo stilove, do one mjere u kojoj prevladavaju najviše dvije boje, dok neutralne boje postaju dominantne.


 SOBOSLIKARI | SOBOSLIKARSKI RADOVI | BOJANJE ZIDOVA | SOBOSLIKARSKI RADOVI CJENIK  |
                 PROTUPROVALNA VRATA CIJENA | SUHA GRADNJA - KNAUF - RIGIPS - LAFARGE |

 


 

SOBOSLIKARI, SOBOSLIKARSKI RADOVI, CIJENA SOBOSLIKARSKIH RADOVA, SOBOSLIKARI IZ ZAGREBA, SOBOSLIKARI CIJENA, SOBOSLIKARI CIJENE,  BOJANJE STANA, BOJE, BOJE ZA ZIDOVE, ZIDNE BOJE, TAPETE, POSTAVA TAPETA, ADAPTACIJE, ADAPTACIJA STANA, ADAPTACIJE STANOVA

 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: