FENG SHUI - Deset feng shui pravila koje morate poštivati
Get Adobe Flash player

FENG SHUI - Deset feng shui pravila koje morate poštivati

Dom nije teško urediti prema feng shui načelima. Treba se samo držati osovnih feng shui pravila za uređenje stambenog prostora, kako biste pozitivnoj energiji omogućili nesmetani protok.
 

Deset feng shui pravila 

 

1. Bitno je postići sklad između pojedinih vrsta energije, te ih kombinirati tako da se međusobno podržavaju. Konkretno, voda podržava drvo, drvo pomaže vatri. Zemlja podržava metal, dok metal podržava vodu.

2. Izbjegavajte destruktivne kombinacije više vrsta energije u vašem domu. Destruktivni odnos u praksi znači da jedan element djeluje protiv drugog. Primjerice, drvo uništava zemlju, a zemlja upija vodu. Nadalje, voda gasi vatru, koja otapa metal. Na kraju, metal reže drvo.

3. Raščistite stan, ali i sebe. Riješite se negativnih misli, neraščišćenih računa, neizrečenih problema. Očistite ormare, bacite ili u kutiju sklonite stare uspomene, kako biste ostavili prostora za stvaranje novih uspomena. Općenito, riješite se nereda.

4. Vodite računa o strujanju energije u vašem domu. Energija struji od ulaznih vrata prema prozorima. Stoga pripazite da baš na te pravce strujanja ne postavite krevet, kauč ili stol, odnosno da ne boravite dugo usred strujanja energije.

5. Stolice, fotelje, kauč treba uvijek postaviti tako da oni koji na njima sjede gledaju prema vratima. Isto pravilo vrijedi i kod postavljanja štednjaka – osoba koja kuha trebala bi iz te pozicije vidjeti vrata.

6. Okružite se bojama koje pozitivno zrače. Svaka boja ima svoje značenje, pa - ovisno o tome koji ugođaj želite postići u svakoj prostoriji – neka vam zidovi budu u pravoj boji ili prostoriju ukrasite detaljima željene boje.

7. Biljke treba imati u domu, jer one unose život u stambeni prostor. Treba ih redovito zalijevati, kako bi napredovale. No, biljke ne bi trebale biti u spavaćoj sobi, jer su prejak izvor energije za prostoriju od koje očekujemo odmor.

8. Kupaonica je mjesto na kojem se oslobađamo od nečistoće, pa se podrazumijeva da je to ujedno mjesto na kojem se skuplja negativna energija. Spavaća soba, pak, mjesto je pozitivne energije. Stoga, ako je kupaonica blizu spavaće sobe, neka vrata budu zatvorena.

9. Predmeti u paru simboliziraju sklad i ljubav. Okružite se predmetima u paru, posebno u spavaćoj sobi. To mogu biti figurice, slike, ali i praktične stvari.. Primjerice, treba imati dva noćna ormarića.

10. Ogledala trebaju biti postavljena prema svjetlu, ili prema lijepim predmetima, po načelu da sve što je lijepo treba biti udvostručeno. Ogledala nije dobro postavljati u spavaćoj sobi, ali ako su već tamo okrenite ih tako da reflektiraju nešto lijepo. Nikako ne bi smjela biti okrenuta prema krevetu. 

 

 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: