SOBOSLIKARSKI RADOVI - Opcija Exclusive
Get Adobe Flash player

SOBOSLIKARSKI RADOVI - Opcija Exclusive

Što sve uključuju soboslikarski radovi u sklopu naše paketne akcijske ponude – „Opcija Exclusive“?


 Porijeklo i vrsta materijala i boja, koje koristimo, visoke su i provjerene kvalitete, a sa ekološkog stajališta podrazumijevaju sastojke bezopasne po ljudsko zdravlje i okolinuAkcijska ponuda „Opcija Exclusive“ uključuje radove ličenja te pripremanje prostorije i zidova za ličenje. Porijeklo i vrsta materijala i boja, koje koristimo, visoke su i provjerene kvalitete, a sa ekološkog stajališta podrazumijevaju sastojke bezopasne po ljudsko zdravlje i okolinu. Birani od renomiranih proizvođača posjeduju i odgovarajuće ateste, račune i garancije, a njih možete zatražiti u svakom trenutku.

Prije svega namještaj i elemente te dekorativne predmete odmičemo od zida i zaštićujemo najlonom. Ovisno o težini ormara, oni se odmiču od zidova onoliko koliko je potrebno za nesmetano ličenje, dok se ugradbeni ormari zaštićuju najlonom. Kada je riječ o vrlo teškim ormarima, koji se ne mogu pomicati, tada ličimo oko njih vrlo detaljno, kako se razlika ne bi uočavala ili jednostavno valjkom (sa dužim drškama) ličimo iza njih, ako su barem nekoliko centimetara odmaknuti od zida. Kuhinjske i kupaonske elemente zaštićujemo najlonom, a rasvjetna tijela prekrivamo zaštitnom folijom, a plafonjere i slična lako skidajuća rasvjetna tijela privremeno uklanjamo. Podove zaštićujemo najlonom. Prozore prekrivamo zaštitnom folijom i rubove zaštićujemo samoljepljivom trakom, kao i sve dodirne linije sa zidnom površinom.
Kuhinjske i kupaonske elemente zaštićujemo najlonomPrilikom zaštite najlonom, uvijek koristimo nerabljeni najlon i foliju, kako bi zaštita bila potpuna, odnosno kako bi spriječili zalutale mrlje od boje, koje uvijek pronađu put kroz oštećene rupe. Tako olakšavamo i kasnije čišćenje te adekvatno prekrivanje zaštićenih površina. Električne utičnice i prekidače prekrivamo samoljepljivom trakom.
 
Nakon što smo pripremili prostoriju te zaštitili namještaj, podove i prozore, slijedi priprema zidova za bojanje.

Priprema zidova i stropova za bojanje započinje skidanjem stare boje i tapeta. Boja se fizički skida brusnim papirima, brusilicama i žargonski nazvanim "špahtlama". Kada ju je ipak nemoguće skinuti na taj način, tada ju možemo skinuti i kemijskim putem pomoću raznih otapala, pri čemu boja bubri i puca, a taj sloj se brusi i skida struganjem.
Nakon obaveznog dvostrukog bojanja stana u bijelu boju slijedi bojanje zidova i stropa u bojama po Vašoj željiTako pripremljena podloga se mora izravnati od eventualnih neravnina i pukotina. Prilikom većih radova demontaže nastaju rupe i oštećenja na pojedinim dijelovima zidne površine, stoga ih je bitno pokrpati, izravnati i zagladiti za ljepši izgled zidova i osobito stropova. Odabir materijala za izravnavanje ovisi i o tipu površine, kao i odgovarajuća vrsta impregnacije, a pokrpavanje oštećenja na način koji odgovara određenom stupnju oštećenja.
Gipsanje i žbukanje se vrši pri saniranju većih oštećenja do 2 cm, a okrpavanje gletanjem se vrši pri manjim pukotinama do 3mm. Kako je većina zidnih rubova u domu, osobito u prometnim prostorijama poput hodnika i predvorja, oštećena i slučajno otkrhnuta tako je i boja skinuta sa njih. Takvi rubovi se sve više uništavaju i troše, stoga ih je potrebno adekvatno zaštititi i učvrstiti postavom kutnih profila. Pri tome koristimo aluminijske kutne lajsne, preko kojih gletamo, kako bi se ostvarila zaglađena i ravna te puno čvršća rubna površina.
Nakon što smo skinuli stare naslage boja, potrebno postupak gletanja ponoviti minimalno dva puta, te toliko i izbrusiti. Brušenje zidova vršimo strojno ili ručno brusnim papirom, odgovarajuće finoće odnosno granulacije. Kada se brusi strojno, tada je količina čestica prašine minimalna te ju je lakše i očistiti i otprašiti površinu.

Nakon dobro pripremljene zidne i stropne podloge, slijedi obavezno nanošenje dvostrukog bijelog premaza. Nakon obaveznog dvostrukog bojanja stana u bijelu boju slijedi bojanje zidova i stropa u bojama po Vašoj želji.

Nakon završetka radova, najlon i zaštitne folije te samoljepljive trake pažljivo uklanjamo i vraćamo stvari na prvotno mjesto. >>>> USPOREDI SVE PAKETNE OPCIJE <<<< 


 Ukoliko su Vam potrebni i dodatni radovi poput obrade prozorskih špaleta oštećenih nakon izmjene prozora, izvedbu pregradnih suhomontažnih Knauf zidova, postave parketa, postave laminata, postave keramike, postave zidnih tapeta, zaštitno armiranje stare žbuke, postavljanje nove sobne stolarije ili bojanje unutarnje i vanjske stolarije, bojanje radijatora, bojanje raznih metalnih cijevi, kao i druge srodne radove koje možete također naručiti, a mi ćemo ih izvesti za Vas po povlaštenoj cijeni prije samih soboslikarsko ličilačkih radova kojima završavamo cijelu priču ukrašavanja Vašeg stana.

CIJENA SOBOSLIKARSKIH RADOVA - OPCIJA EXCLUSIVE

Cijena Soboslikarskih radova u akcijskom paketu „Opcija Eclusive“ iznosi =190Kn + PDV po tlocrtnom kvadratnom metru stambene površine. Sve naše paketne akcijske cijene su formirane po tlocrtnom kvadratnom metru stana tako da vrlo jednostavno sami možete izračunati trošak koji Vas očekuje. Obračuni po kvadratnom metru zidova i stropa su za Vas uvijek nepovoljni i nejasni. Primjera radi kompletno bojanje stana od 50m2 sa svim potrebnim materijalom i radovima u paketu "Opcija Exclusive" košta =9.500Kn + PDV

Svi radovi plaćaju se isključivo nakon što su i odrađeni a sa Vaše strane kao takvi i zaprimljeni

 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: