Boje dobrodošlice predstavljaju vaš dom i vaš način življenja
Get Adobe Flash player

Boje dobrodošlice predstavljaju vaš dom i vaš način življenja


UPRAVO SU VRATA SIMBOL PROLASKA CJELOKUPNE POZITIVNE I NEGATIVNE ENERGIJE


 

     Ulazna vrata i hodnik predstavljaju glavni ulaz i izlaz za protok ch'i energijeUlazna vrata i hodnik predstavljaju glavni ulaz i izlaz za protok ch'i energije. U idealnoj situaciji, ona se prikuplja i distribuira u prostoru ispred kuće, a potoci su aktivirani pokretom dolaznih i odlaznih ljudi. Upravo su vrata simbol prolaska cjelokupne pozitivne i negativne energije. Smjer, položaj i boja imaju najveći utjecaj, u ovom smislu riječi, stoga ih je bitno i uskladiti za povoljan protok ch'i energije.

   Hodnik mora biti dobro osvijetljen i čistAko je veličina Vašeg hodnika vrlo skromna, važno je ne preopteretiti ga nepotrebnim stvarima  i namještajem, te prezasićenim bojama. Hodnik mora biti dobro osvijetljen i čist, kako ch'i energija ne bi stagnirala i stvarala osjećaj apatije i umora. Hodnik nije središte obiteljskog života, već prostor dobrodošlice, pa ga treba držati u neutralnim u ravnoteži yin i yang energija. Učinite ga umjetničkim djelom, te osvijetlite sa što više prirodnog ili umjetnog svijetla. Prije svega, odaberite boju poda koja odgovara ulaznim vratima, dakle na jugu je to crvena, na zapadu smeđa itd. Također, uporabite i dodatne boje, kao naprimjer na jugu zelenu, na jugozapadu crvenu itd. Zidovi neka budu u neutralnoj svijetlijoj boji, kako bi se istakla linija prolaska ch'i energije i vizualno prikazao put ulaska i izlaska. To je na Vama da odaberete ovaj način ukrašavanja.

   Da biste privukli sreću u dom, feng shui Vam savjetuje osvjetljavanje područja, koje se nalazi u prednjem dijelu vrata i neposredno iza njih.Ako je hodnik oštrih kuteva, možete ga ublažiti pastelnim nijansama boja zidova ili ga pojačati svijetlijim nijansama. Ako je veće kvadrature i oblih kuteva, tada koristite više zasićene boje, pojačajte svijetlo i na zid objesite slike ili fotografije pravokutnoga okvira. Da biste privukli sreću u dom, feng shui Vam savjetuje osvjetljavanje područja, koje se nalazi u prednjem dijelu vrata i neposredno iza njih. Hodnici općenito zahtjevaju održavanje čistoće i ravnotežu yin i yang energije. Koristeći relativno neutralne tonove boja zidova ili zidnih presvlaka, stvarate područje smirenijeg tipa, ali ako želite naglasiti trenutak iskoristite glamurozniju kombinaciju boja.

    Možda ste osoba koja želi zadiviti pri samom ulasku i ostaviti dojam, koji će se pripisivati isključivo Vama. Tada koristite boju koja odražava Vaš karakter i "opisuje" Vas kao osobu, a Vaše ukućane predstavlja u najboljem svijetlu. Kontrastom istaknite slike na neutralnoj pozadini ili stopite fotografije sa bojom zida, kako bi Vas oni koji uđu u Vaš dom upoznali na kreativan način. One koji Vas već poznaju, podsjetite na Vaš osmjeh, prošle dane ili na Vaše djetinjstvo. Pomalo nostalgično možda, no to je vrlo zanimljiv način predstavljanja sebe kao osobe.

   Zapamtite da bojama u hodniku predstavljate  svoj dom, sebe i ukućane te način življenja u njemuAgresivne boje izbjegavajte, jer mogu djelovati vrlo napadno i negativno na one koji ulaze u Vaše carstvo. Crna, jarko crvena i tamno plava boje su koje svakako trebate izbjegavati, prema feng shui teoriji. Onemogućuju slobodnom protoku ch'i energije, a nepristupačne su kao prizor dobrodošlice. Ravnotežu ostvarite jednakom zastupljenošću yin i yang boja, što znači da kombinirate tople i hladne boje u jednakim omjerima, te nijansirate jednu boju na način da postignete blažu varijantu kontrasta.

   Zapamtite da bojama u hodniku predstavljate  svoj dom, sebe i ukućane te način življenja u njemu. Umjetnicima je sve dozvoljeno, jer žive slobodoumno. Onima koji nisu umjetnici, dozvoljena je kreativnost u granicama ukusa, sve ostalo predstavlja stilski nedorađen način života.


 

 

 

 

 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: