TAPETE - Retro tapete
Get Adobe Flash player

TAPETE - Retro tapete


Veseli, prpošni i dinamični uzorci na Vašim zidovima u retro stilu


 

    Veselija i razigranija kolekcija je Pop Art je fenomen sa dugoročnim učinkom, a nastao je šezdesetih godina kada su američki umjetnici kao što su Roy Lichtenstein, Jasper Johns i Allen Jones dali ironičan odgovor na istaknuto potrošačko društvo. To je trivijalan umjetnički pristup, izraz popularne kulture toga vremena, a označavaju ga masovni mediji, stripovi i oglašavanje. Retro dizajn sa motivima Pop Art-a i Op Art-a te naglašenim trodimenzionalnim elementima pruža jedan profinjeni izgled avangardnih efekata, crno bijelih uzoraka i čini markantni dizajn jedinstvenih zidnih obloga. Tapete su tada vladale zidnim površinama, no njihova estetika se uvelike razlikovala od onih danas, kada tehnologija u vodećoj poziciji preuzima ulogu  stvaranja nezamislivog. Sjaj i zavođenje, žudnja, ljepota i uzbuđenje izražavali su se jarkim bojama tapeta te kontrastnim spajanjem različitih boja i oblika. Većinom su to bili geometrijski oblici, no i uzorci poput cvijeća, lica idola te najpopularnijih prehrambenih proizvoda pića i hrane. Neutraliziranje i pojednostavljivanje realnosti, grafička distorzija i svođenje na jednostavne ispise bila su pravila ukrašavanja zidnih obloga, naravno uvijek tapetama.

   Danas, kada tapete ponovno osvajaju dizajnersku industriju, retro tapete ponovno su u modiDanas, kada tapete ponovno osvajaju dizajnersku industriju, retro tapete ponovno su u modi. Sada možete spajati elemente, koji odražavaju vlastiti identitet iz prošlosti, a tirkizna, žad, metvica zelena, pinki ružičasta, plava, crvena boja trešnje te sunce žuta neka budu boje kojima ćete se izražavati. Upečatljiva tapeta sa krugovima može zamijeniti boju na jednom zidu, a raznim tapetama sa uzorcima stripa ostvarit ćete izvorniji izgled retro stila. Kada Vam ponestane vlastitih ideja uvijek se možete osloniti na šaroliku ponudu tapeta iz njemačkih kolekcija poput "Retro Vision", koja osvaja svojim kričavim retro uzorcima i tapetama izrađenima od satena i papira. Uzorci koji se pojavljuju na ovim tapetama često su raznih geometrijskih oblika, a njihova igra na zidu podsjeća na one slavne sedamdesete, koja ih i obilježava. Imena kojima se obilježava pojedina vrsta uzoraka na tapetama poput luckasta, funky, ženskasta i groovy savršeno i opisuju vizualni dojam kada ih promatramo.

    Ako ipak više preferirate zagasitije tonove boja, tada je Ako ipak više preferirate zagasitije tonove boja, tada je "Retro Style" kolekcija odlična ponuda, koju možete istražiti i pronaći nešto za sebe. Za nju su karakteristični geometrijski oblici, pa su tapete iz ove ponude upotpunjene krugovima, prugama, kvadratima i slično, a boje koje prevladavaju su crna, svijetlo siva i metalik-siva obvezno sa matiranim efektom. Dakle, jarke boje nisu karakteristične za ovu kolekciju, pa ako niste njihov obožavatelj, onda je crno-siva kombinacija odlična za Vas i Vaš dom.

  Veselija i razigranija kolekcija je "Retro de Luxe", a obiluje tapetama na kojima se pojavljuju cvjetni uzorci čitave palete proljetnih tonova boja. Žuta, svijetlo plava, ljubičasta, zelena i boja lavande obilježavaju ovu kolekciju tapeta, a savršen je odabir za oživljavanje interijera, jer unosi radost i optimizam svojim stilom.

Kada želite oživjeti Vaš prostor u retro stilu, tada su ove vrste uzoraka fantastičan odabir, kako biste povratili lude sedamdesete u Vaš dom. Naravno, kao i svi ostali stilovi tapeta tako su i ove zaživjele u jednom novom suvremenijem svijetlu i kao takve čine odabir, koji je lako uklopljiv i u futuristički uređene interijere. Ovaj retro stil tapeta može savršeno animirati i aktivirati radno mjesto, jer svojim šarenilom veseli i unosi vedrinu u ured. U dječjim sobama perfektno pristaje i uvijek je dobrodošao, jer će im se Vaši najmlađi svakako veseliti, a njima ćete unijeti sreću u njihov stambeni prostor.


 

 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: