TAPETE - Foto tapete
Get Adobe Flash player

TAPETE - Foto tapete


Zidovi individualnog karaktera sa slikama najdražih osoba ili najpoželjnijih krajolika


 

Pogled kroz prozor, i zamislite pogled na plažu, zalazak sunca ili neki drugi omiljeni krajolik iz prirode na zidu Vaše spavaće sobe ili radnog kutkaPogled kroz prozor, i zamislite pogled na plažu, zalazak sunca ili neki drugi omiljeni krajolik iz prirode na zidu Vaše spavaće sobe ili radnog kutka. Trodimenzionalni efekt egzotičnih krajeva pružaju savršeni "bijeg" sa svakodnevnog prizora uobičajene zidne pozadine. Bogati svijet podmorja, fascinantno svemirsko okruženje i zadivljujuće planete te spoj realnosti i grafike često su poželjni prizori, koje mnogi žele na svojoj zidnoj plohi. Dosadašnje slike na zidu uvijek su Vam ostavljale ružne rupice na zidu, svakog puta kada bi  ih uklanjali na neko drugo mjesto. Pogled na susjedno dosadno pročelje zgrade, tmurnu boju fasade zuasigurno nije prizor kojega želite svakodnevno promatrati, no nemate izbora. Ove i mnoge druge mogućnosti uz pojavu ispisne tehnologije i njezina izuma fototapeta mogu Vam na vrlo jednostavan način ostvariti pogled na more, foto album najdražih i to bez ružnih rupica na zidu, a na taj način uljepšati stvarnost tmurniih prizora. Naime, fototapete sada mogu pružiti osobni pečat vlastitom domu, a Vaše zidove ukrasiti na sasvim realan i učinkovit način. Imajući u vidu sve veću popularnost hobija i kreativnih aktivnosti vezanih uz tiskovine, kao što su izrada kreativnog foto albuma ili unikatnih poklona, mnoge su tvrtke demonstrirale kako u ovu svrhu mogu poslužiti njezini najnapredniji pisači. Zahvaljujući novim mogućnostima poput ispisa na platno, metalne ploče ili zidne tapete kreativnosti nema kraja.

   Zidna tapeta sa slikovnim prikazima postoji još od sedamnaestog stoljećaZidna tapeta sa slikovnim prikazima postoji još od sedamnaestog stoljeća, kada se koristila klasična foto pozadina, a služila je u kućanstvima kao upečatljivi elemenat dizajna. Motivi sa plaže bili su najpopularniji i najčešće prikazivani u to vrijeme. Sredinom osamdesetih, ovaj trend je malo usporen u svojoj uporabi do 2005. godine, kada se vraća u retro stilu. Danas, internet kao najveća društvena mreža omogućava stvaranje i odabiranje vlastitog dizajna za fototapete, čime one postaju individualnoga karaktera. To može biti zidna tapeta sa vlastitim fotografijama, tiskana u željene veličine i fotografije obrađene na mnoge načine poput "sepia" efekta, crno-bijelog efekta, "dry brush", freska i mnoge druge. Otisci suvremenih kvalitetnih ilustracija i crno bijele fotografije su najpopularniji motivi i najčešće korišteni. Nova tehnika ljepljenja fototapeta direktno na pozadinu uvelike olakšava postavljanje ove zidne obloge. Postupak je brži i olakšan, jer se nanosi bez dodatnih nanosa ljepila. Tako natisnuta fototapeta se može dodatno zaštititi, što joj omogućava bolju otpornost na oštećenja i vrlo lagano održavanje. Kod starog načina apliciranja na pozadinu, zaštita skoro da nije bila moguća, zbog gužvanja papira.

    Zidovi dobivaju jednu novu definiciju, prema kojoj slike iz stvarnog života mogu biti prenijete na zidne površine uz pomoć nove vrste fototapeta ili grafike na stijeniZidovi dobivaju jednu novu definiciju, prema kojoj slike iz stvarnog života mogu biti prenijete na zidne površine uz pomoć nove vrste fototapeta ili grafike na stijeni. One su izvedljive na svim podlogama i uporaba im se odnosi prije svega na unutarnje prostore. Postoje dvije vrste, papirnate fototapete i samoljepljive. Čimbenici kao što su težina papira, vrsta instalacije, strukture i vrste materijala određuju korištenje odgovarajućih foto pozadina. Papirnate su izrađene na principu klasičnih tapeta, ali je razlika u grafici, u načelu samo u vrsti tiskanih motiva. Otporne su na brisanje vlažnom krpom, ali su općenito mehanički osjetljive. Na pozadinu ih je potrebno nalijepiti sa specifičnim ljepilom za tapete. Novost na tržištu na području printanja folija predstavljaju tapete odnosno naljepnice koje se lijepe direktno na beton ili fasadu, a da prije toga nisu potrebni dodatni nanosi ljepila. printa se sa UV zaštitnim bojama i primjerene su za uporabu u interijeru, ali i eksterijeru. Može se dodatno zaštititi sa zaštitnom folijom, što povećava njezinu trajnost. Grafika je vrlo jednostavna za održavanje, stoga nisu potrebna posebna sredstva za čišćenje.

    Motiv za svoju fototapetu možete odabrati sami i naručiti njezinu izradu, i tako upotpuniti svoj dom suvremenim načinom ukrašavanja zidovaSa druge strane, samoljepljive fototapete su natisnute na samoljepljivu plastičnu foliju i dodatno su zaštićene plastificiranjem. To ih čini izdržljivijima, neosjetljivim na prljavštinu, mehanički čvršćima, a mogu se čistiti raznim sredstvima za čišćenje, vodom pa i benzinom. Jednostavne su za postavljanje, pa ih možete nalijepiti i sami. Kada Vam dosade, uvijek ih možete jednostavno odlijepiti, a da pri tom ne oštetite zidnu površinu.

    Motiv za svoju fototapetu možete odabrati sami i naručiti njezinu izradu, i tako upotpuniti svoj dom suvremenim načinom ukrašavanja zidova. Naprednijom tehnologijom sada se mogu stvarati fotografije visoke kvalitete i savršenije rezolucije, a raznim tehnikama kombinirati sa nekim drugim motivima i konačno prenijeti na zidove. Većinom je riječ o jednoj zidnoj plohi koju oblažemo, jer bi više njih zatrpalo prostor, pa nemojte pretjerivati sa njima. Uz pomoć fototapeta Vaše zamisli mogu se pretvoriti u stvarnost i stvoriti uspomene za buduće generacije, a razvojem tehnologije omogućena je visoka kvaliteta ispisa fotografija i na najzahtjevnijim medijima. Uporabom fototapeta možete oživiti i Vaš poslovni prostor, upotpuniti ga logotipom ili tematikom vezanom za vrstu posla kojim se bavite. Kako god, fototapetama možete svoj dom ili radno mjesto uljepšati na vrlo atraktivan i suvremeni način.


 

 

 

 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: