TAPETE - Cvjetni uzorci na tapetama
Get Adobe Flash player

TAPETE - Cvjetni uzorci na tapetama


Romantičan ugođaj cvjetnih uzoraka u Vašem domu


 

   Ono što je inače bilo dosadna zidna i vrlo jednostavna zidna ploha, sada može postati  prostor koji nadahnjujeFantazija cvijeća i vitica, leptiri u letu, šarenilo i nježne linije na zidovima svakako su uzorci koji pružaju romantičnu igru buđenja prirode i umjetnički dojam Vaših zidova. Ono što je inače bilo dosadna zidna i vrlo jednostavna zidna ploha, sada može postati  prostor koji nadahnjuje. Zanimljivim detaljima proljeća, rascvjetane prirode, vrckastih leptirića i uvijek zanimljivim drvećem možete na odličan način ukrasiti svoje zidove,  svoj dom. Udobnost dnevnog boravka, romantična spavaća soba, kreativni mali prostor, osvježavajuća kuhinja i blagovaonica te miran hodnik mogu se ostvariti samo u nekoliko poteza. Mali prostori i sobe zaslužuju nježniju varijantu blago ocrtanih cvijetova u svijetlo ružičastoj, svijetlo plavoj, sivkastoj i bež boji, a njihovim se kombinacijama ujedno ostvaruje i elegantan romantični ugođaj. U trodimenzionalnoj verziji može podsjećati na livadu prepunu mirisnog cvijeća, što nam svaki puta izaziva jednu smirenu dozu opuštanja. Dvobojna varijanta više je prikladnija suvremenije uređenim interijerima, dok su šarenilo cvjetnih uzoraka dio tradicionalnog stila klasike i renesansne umjetnosti oslikavanja.

Tapete cvjetnih uzoraka svojstvene su klasici i stilovima sa daškom prošlosti u sebi

U već pomalo zaboravljene vrste tapeta ubrajamo velur tapete bogatih cvjetnih uzoraka. Role papira su većinom oslikane cvjetovima i viticama, a imaju mekanu, gotovo baršunastu površinu. To dodatno pruža jednu nježnu notu ne samo izgledom, već i vrstom materijala. Uzorci nastaju tako da se željeni cvjetni, kao i svi ostali uzorci prirode nanose  ljepilom u boji na tešku podlogu papira, a prije no što se tekstilna vlakna impliciraju u uređaju za flokulaciju. Općenito, velur tapete su tapete od teškog papira kaširanog ljepilom, na koji se elektrostatičkim postupkom lijepe tekstilna vlakna, a tako nastaje tipična baršunasta površina s čestim klasičnim ili heraldičkim uzorcima. Prilikom ljepljenja ove vrste tapete na zid, potrebno je voditi računa da se mekana površina tapeta ne zgnječi pritiskanjem.

 

  
Leptiri, vitice, pčele i karakteristične vrste cvjetova sastavni su dio prirode, a na tapetama i dio unutrašnjeg prostoraTapete cvjetnih uzoraka svojstvene su klasici i stilovima sa daškom prošlosti u sebi, no izraziti kontrasti, koji preferiraju uzorak ruže u svim kombinacijama boja, postali su dio suvremenih stilova sa pomalo minimalističkim pravilima. Često se pojavljuju kao dio zida, a podsjećaju na sliku bez okvira. Naime, to su suvremeno izrađene tapete cvjetnih uzoraka, proizvedene od papira, ali se pojavljuju i u ostalim izvedbama tekstilnih materijala. Kao takve su jedini i dovoljni dekorativni detalj u prostoru, stoga imaju isključivo funkciju ukrašavanja. Idealne su za dnevni boravak, blagovaonicu i dosadne mračne hodnike, jer na svojstven način upotpunjuju prazninu zida, a da pri tom ne pretjeruju. Poželjne su kombinacije jarkih boja, jer nježniji tonovi stvaraju sasvim drugu priču.

   Engleski viktorijanski stil preferira cvjetne uzorke mirnije prirode, većinom usklađene sa ostatkom namještaja, pa možete vidjeti jednu skladnu cjelinu identičnih uzoraka. Tome su se i okrenuli mnogi dizajneri opreme za interijere i osmislili mnoštvo kolekcija, u kojima kopiraju isti uzorak i na tapetama i na namještaju. Rustikalni stil, naprimjer, je nezamisliv bez ovakvih tapeta, a proljeće je godišnje doba koje kroz cijelu godinu vlada njime. Leptiri, vitice, pčele i karakteristične vrste cvjetova sastavni su dio prirode, a na tapetama i dio unutrašnjeg prostora.


 

 

 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: