TAPETE - Lars Contzen tapete
Get Adobe Flash player

TAPETE - Lars Contzen tapete


Kolekcije tapeta poput "Le Pop" ili "Target" uzorka unose radost i osvježenje u životni i radni prostor


 

    alt"Dekor izražava životni osjećaj prostora, dizajn životnog okruženja", tvrdi Lars Contzen, nadareni umjetnik i dizajner iz Frankfurta, čiji mural dizajni šire posebnu dobru volju i veselo raspoloženje. Umjetnički komponirana grafika je karakteristična za ovog dizajnera, od bijelo crnih, srebrnih do zelenih živih tonova i printeva osebujne i svježe palete boja. Ovaj neuobičajeni umjetnik dekora se može vidjeti u inovativnim suvremenim dijelima arhitekture visoke klase, ali svoje mjesto zauzima i u najpoznatijim svjetskim dizajnerskim imenima poput Esprita, Chanela i drugih. Njegov moto čine radost i sreća, pozitivan stav prema životu i okruženju, stoga ih nastoji pretopiti na vidljivi način. Artistički kombinirane grafike i jarke boje tipičan su dio tog izražavanja, a široj publici je postao dostupan zahvaljujući suradnji sa poznatom njemačkom trvtkom, koja se bavi proizvodnjom tapeta.

  Pogled iz ugla pruža novu dimenziju i osjećaj svježine i radosti u interijeru Njegova djela u obliku tapeta bogate su bojama i posjeduju jednu posebnu moć, koje prostoru daju crno bijele efekte, ali i jarko obojane printove na limun žutoj podlozi, karakterističnoj njegovom stvaralaštvu. Poigravanje kontrastima u bojama i veličinama na zidu, što njegovim paternima daje nekoliko lica, ostvaruje upravo onu pozitivnu energiju i optimističan stav o životu, prema kojemu i treba živjeti. Pogled iz ugla pruža novu dimenziju i osjećaj svježine i radosti u interijeru. Lars Contzen je do sada izradio dvije kolekcije tapeta, obje za spomenutu njemačku tvrtku A.S Creation. Prva nosi naziv njegova prezimena i sastoji se od 38 različitih modela tapeta sa apstraktnim motivima i jedanaest boja koje se uz to slažu, dok se druga Contzen 2 kolekcija sastoji od 40 različito dizajniranih i odgovarajućih jednobojnih tapeta. Obje kolekcije imaju karakterističan inovativni dizajn, živopisne boje i spajanje oblika, koji inače nezamislivo nisu spojive. Život opisuje na vrlo ironičan i duhovit način, putem svojih uzoraka i njihovim spajanjem u nešto do sada nepoznato.

   Trenutno najpopularniji dekor na zidnim tapetama, koji vlada tržištem, je takozvani Time Lars pomjera standarde, kada je riječ o primjeni tapeta i zasigurno je da čini korak naprijed u uređivanju životnog, ali i poslovnog prostora. Dekor "Le Pop" je kolekcija strukturirana cvijetnim, futurističkim motivima, koji su komponirani na drugačiji način, iz specifičnih perspektiva i veličina te prenesene na urbanu kulturu oslikavanja životnog okruženja. "Razvoj mojih dizajna u svome radu uvijek započinjem sa grafički razrađenim oblicima i kompozicijama. Uvijek najprije izrađujem slike, a onda uzorke." kaže tridesetsedmogodišnji Contzen o svome radu.  

 

Pomalo futuristički, pomalo romantični, a onda opet razigrani veseli dekori u obje kolekcije čine vrlo osebujne i moram to imati tapete

 

 

 

 

 

 

 

Prva kolekcija Contzen unosi vedrinu i nježnije izražava radost i sreću, kao intenzivne osjećaje, dok u drugoj Lars koristi stroge linije i jarke boje karakterističnih oblika. Trenutno najpopularniji dekor na zidnim tapetama, koji vlada tržištem, je takozvani "Targets", a pronalazimo ga u crno bijeloj kombinaciji i šarolikom obojanom izdanju. Idealan za radno okruženje, poželjan u dječjim sobama, a kao dio cjeline savršen za oblaganje samo jedne zidne plohe u dnevnom boravku iz suvremeno uređenog interijera.   U drugoj kolekciji koristi boje koje variraju od ružičaste, zelene, modro plave i boje kave i čini igru ton na ton i mat na sjaj efekt, a pored toga razvija reljefne strukture, jedan u rustikalnom stilu, drugi sa fino zrnatim strukturama, dok treći stvara sa tekstilnim, produženim utisnutim reljefima.

    Pomalo futuristički, pomalo romantični, a onda opet razigrani veseli dekori u obje kolekcije čine vrlo osebujne i moram to imati tapete. Na slikama možete vidjeti neke od najtraženijih tapeta iz tih kolekcija, a sigurno ćete prepoznati i razlikovati sofisticirani, romantični, zaigrani, veseli, pojednostavljeni i neki drugi dojam, kojeg vizualno opisuje svaka tapeta. Za svakoga po nešto, u ovom izboru pronaći ćete i sebe.


 

 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: