Pallas tehnika bojanja
Get Adobe Flash player

Pallas tehnika bojanja

PALLAS


 Veličanstveni ugođaj luksuzno oslikanih zidova sa efektima svile

    Varijabilni odrazi, koji će ovisiti uvijek o jačini svijetla u prostoriji, u sklopu namjene ove boje zadovoljiti će i najzahtjevnije dekorativne želje, koje se nameću u procesu planiranja soboslikarske umjetnostiPrije su tapiserije krasile interijere najluksuznijih stanovanja, a sada je to moguće ostvariti uz Pallas dekorativnu boju, jednoobraznog efekta svile. Varijabilni odrazi, koji će ovisiti uvijek o jačini svijetla u prostoriji, u sklopu namjene ove boje zadovoljiti će i najzahtjevnije dekorativne želje, koje se nameću u procesu planiranja soboslikarske umjetnosti. Vizualni dojam podsjeća na blještave starinske obloge, kojima su se uređivali samo luksuzni interijeri, a danas zbog svoje dostupnosti postaju dio svakidašnjice u, sa stilom uređenim domovima. Svilenkasti efekt s refleksijom svijetla pruža profinjenost i uglađeni dizajn, sa dozom luksuza, no ne etiketira statusnu pripadnost. To nije samo tehnološki napredak, već i podizanje standarda kvalitete življenja na jednu, sasvim možda i neshvaćenu, razinu. Zahvaljujući svom posebnom sastavu iz smola u vodenoj otopini i naprednoj tehnologiji, proizvod postaje prijatelj čovjeka i okoliša, a dekoraciji zidova pruža inovativna stvaralaštva u slikarskoj umjetnosti.

     Kada si želite priuštiti luksuz u sklopu vlastitog stambenog prostora, ova tehnika bojanja idealan je način kako to i postići soboslikarskim radovimaU svom kompletnom sastavu ove su boje vrlo jednostavne, jer se sastoje samo od specijalnih smola u vodenoj otopini i bisernih pigmenata. Ništa kompliciraniji nije niti način nanošenja, odnosno ukrašavanja zidnih površina. Priprema podloge zahtjeva ipak nešto brojnije korake, pa je potrebno najprije temeljito očistiti površinu skidajući dijelove u odvajanju, zakitati, zaravnati i izbrusiti sve dok se ne postigne savršeno ravna površina. Površine kao što su pocinčani lim, laminat, drvo i ravne površine je potrebno očistiti i odmastiti odgovarajućim proizvodom, te preventivno nanijeti sloj vezivne impregnacije. Kada je podloga pripremljena, prvi sloj se nanosi špricanjem Pallas boje na površinu, usmjeravajući pištolj s lijeva na desno i u suprotnom smjeru. Između dva nanosa nastaviti špricati površinu od vrha prema dnu i u suprotnom smjeru, bez predaha. Leptir pištolj se postavi u horizontalni položaj za nanose s lijeva na desno, a u vertikalni za nanose od vrha prema dnu. Kod ukrižavanja dva špricanja postiže se ujednačeno nanošenje ove vrste boje. Drugi sloj se nanosi na isti način kao i opisani prvi sloj, u vremenu nakon 3-4 sata sušenja. Zaštitni specijalni prozirni lakovi se nanose za dodatnu zaštitu od starenja i trošenja, a  svojstveni su završni premaz. Alat koji se koristi je pištolj s prskalicom, mlaznik 1,7mm i zračni kompresor, a specifični su instrumenti stvaranja efekta svile.

   Zaštitni specijalni prozirni lakovi se nanose za dodatnu zaštitu od starenja i trošenjaSa ekološkog stajališta, ova vrsta proizvoda ne sadrži teške metale, otrovna otapala niti mirise i kloride. Bezopasan je ukoliko s koristi na tehnički ispravan način, a savjetuju se normalne predostrožnosti za rukovanje sa bojama na bazi vode. Prilikom održavanja nije zahtjevan, jer je periv, a općenito siguran za čovjekovo zdravlje.

   Kada si želite priuštiti luksuz u sklopu vlastitog stambenog prostora, ova tehnika bojanja idealan je način kako to i postići soboslikarskim radovima. Živjeti na visokoj nozi ne mora uvijek imati dvosmislenu konotaciju. Podignite svoju kvalitetu življenja na vizualan način, uz svileni efekt na Vašim zidovima. Tako ćete i unutrašnjost obogatiti i dati joj vrlo zanimljiv smisao. Ovo je svakako povoljan način dekoriranja Vašega doma, pa si ga i priuštite.


 

 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: