Kreos tehnika bojanja
Get Adobe Flash player

Kreos tehnika bojanja

KREOS


 Stapanje boja u ambijentalni stil interijera


 

    Kada želite postići završni rustični efekt naprimjer, jednostavnom dodatnom obradom, ova tehnika stvara poseban antikni efektOva tehnika ličenja zidova omogućuje lakšu konačnu realizaciju dekoracije, i u klasičnom i u aktualnom stilu dizajniranja interijera. Kako bi se boji omogućilo prijateljstvo i uklapanje u odnos sa namještajem i općenito stilom uređenja stambenog ili poslovnog prostora, ova vrsta tehnike dopušta primjenu željene završnice u tom stilu. Ideja projektanta i majstorstvo izvođača radova, uz primjenu odgovarajućeg alata i zahvaljujući sastavu boja ove vrste, ostvaruju jedinstvo svog nauma u jedinstvu boje i stila ambijenta, koji se adaptira.

   Te su boje u svom sastavu meke pod rukom i lako su obradive, a kao takve čine ovaj proizvod dekorativnim strukturalnim premazom za sve interijere. Izrađene su na bazi specijalnih smola u vodenoj otopini i specijalnih punila. Kreos je otporan na abraziju i parapropusan je, a osim nabrojanih sastojaka, čine ga i organski i neorganski pigmenti, titan dioksid i odabrana punila. Odgovarajući alati, koji se primjenjuju prilikom ličenja ovom tehnikom su špatule, gleteri, tamponi, morske spužve, kistovi, tamponi s dlakama, a njima se stvara umjetnost u oblikovanju i oslikavanju zidnih površina.

    Ova vrsta boje se nanosi isključivo na dobro pripremljenu površinu, koja se prethodno mora impregnirati vezivom i ostaviti da se posuši. Na nju se ravnomjerno nanosi Kreos boja valjkom kratke dlake, a prije početka sušenja se obrađuje površina odgovarajućim alatom, prema željenom efektu poput Fil posѐ, chinѐ, drapѐ, lamѐ, broccato, pettinato i druge. Dekorativni strukturalni premaz se nanosi postupno, na način da se određenim alatom stvara željeni izgled, pri čemu je svaki poseban na svoj način. Ova tehnika zahtjeva ruke iz struke, jer traži poseban tretman nanošenja ove vrste boja.

   Ovisno o namjeni prostorije, tako će se i ovi uzorci ponašati u njoj, uz ugođaj kojeg želite priuštiti Vašim ukućanima, kao i svima koje ugostiteZbog svojih bezopasnih sastojaka i činjenice da ne sadrži teške metale, poput kroma i olova, te otrovna otapala, mirise i kloride, možemo slobodno reći kako se radi o proizvodu koji može prijateljevati s čovjekom i okolišem. Zaštitnim premaznim lakom omogućuje se postizanje impresivnih efekata, pojačanih ovim završnim slojem. Kada želite postići završni rustični efekt naprimjer, jednostavnom dodatnom obradom, ova tehnika stvara poseban antikni efekt.

   Općenito, ova tehnika služi kako bi se omogućilo lakše završno obrađivanje zidova bojom, u smislu nanošenja završnog premaza na suhu površinu. Svejedno je koji stil želite ostvariti, bilo starinski rustični ili moderni minimalistički, stvar je osobnog ukusa. Dodatna obrada moguća je zbog sporijeg sušenja ove boje, a skoro dorađivanje tako postaje ostvarivo, kada se pokušavaju uskladiti boje sa ostakom interijera. Znamo kako su boje presudni faktor u stilskom izražavanju i doimanju prostora, stoga je i bitno na vrijeme poduzeti određene korake, kako bi realizacija ideje bila moguća.

   Poigravanjem linija i njihovim međusobnim preklapanjem ili paralelnim odnosom stvaraju se različiti efekti i različiti dojam. Fil posѐ stvara se paralelama, Goffrato preklapanjem linija u svim smjerovima sa efektom kaosa, Mille righe dijagonalnim povlačenjem linija, dok se u ostalima stvaraju efekti mekanijih linija oblaka- Broccato i Chinѐ, dojma sunčanja vodene površine-Drapѐ, i efekta nježnih valova- Pettinato. Ovisno o namjeni prostorije, tako će se i ovi uzorci ponašati u njoj, uz ugođaj kojeg želite priuštiti Vašim ukućanima, kao i svima koje ugostite.


 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: