Aureum tehnika bojanja
Get Adobe Flash player

Aureum tehnika bojanja

Aureum


Boja koja podsjeća na igru plamena obojanih zlatom


 

    Tehnike pozlate nisu novost na tržištu, one datiraju još iz drevnih civilizacija, kada su se cijenile puno više nego danas U fazi ste odluke koju boju i koji uzorak odabrati za Vaše zidove. Nemate nekih pretjerano zahtjevnih želja, a na pomolu nema baš neke posebne kombinacije. Hm, informirajte se o bojama i njihovim simboličkim te psihološkim karakteristikama, i u skladu stila koji krasi Vaš stambeni prostor odaberite dobitnu tehniku i njezin konačni efekt. I pripazite, oni zaslužuju dekoraciju, kojom će jezgrovito upotpuniti i obogatiti Vaš dom.

   No, ako ipak preferirate neku omiljenu Vam boju, naprimjer jednostavno volite zlatnu boju i želite ju svakako u svom domu, tada se raznim tehnikama ličenja Vaše želje mogu i ostvariti. Tehnike pozlate nisu novost na tržištu, one datiraju još iz drevnih civilizacija, kada su se cijenile puno više nego danas. Ovisno o krajnjem efektu kojeg se želi postići, tako se i njihovo prakticiranje sve više usavršava i obrađuje u gotovo svim varijacijama. Jedna od njih je i završna dekorativna obrada sa zlatnim efektom, takozvana Aureum sa epitetima kraljevske alkemije i zlata na površini.

   Aureum se nanosi na dobro pripremljenu podlogu, većinom u dvije ruke. Prilikom nanošenja koristi se špatula, kako bi rezultati bili izuzetno efektivniOva boja proizvedena je na bazi čistih vapnenih masnoća i zlatne prašine, bez prisutstva štetnih sastojaka, pa nije opasna po ljudsko zdravlje, a ekološki je prihvatljiva. Sastoji se od najkvalitetnije vapnene masnoće, zlatnih pigmenata, prirodnih dodataka i anorganskih pigmenata na bazi željeznih oksida. Nijanse boja Aureum se stvaraju iz zemljanih boja i toplih tonova prirode, pa su specifičnog karaktera, kada je u pitanju nijansiranje ovom tehnikom. Primjenjive su u tradicionalnim klasičnim, ali i modernim ambijentima, jer čine spoj povijesnih istraživanja i novih tehnoloških saznanja ove vrste. Ovom tehnikom je moguće izvršititi preciznu i elegantnu izvedbu u raznim tonovima, na način da se površini priušte izvori svijetlosti sa zadivljujućim preljevima zlatnih tekstura. Dinamika zlatnih refleksija oživljava zidove, poput plamtjeće vatre, pružajući eleganciju pokreta u prostoru, dodirnog svilenkastog osjećaja.

   Aureum se stvaraju iz zemljanih boja i toplih tonova prirode, pa su specifičnog karaktera, kada je u pitanju nijansiranje ovom tehnikomAureum se nanosi na dobro pripremljenu podlogu, većinom u dvije ruke. Prilikom nanošenja koristi se špatula, kako bi rezultati bili izuzetno efektivni. Prva ruka se nanosi širokim špatulama, u tankom sloju, direktno na podlogu, dok se kompletno ne pokrije površina. Nakon 6-8 sati sušenja, slijedi nanošenje druge ruke vrlo tankog sloja proizvoda Aureum, preko radova špatulama. To se vrši laganim peglanjem površine sa rubom špatule ili gletera, a nakon otprilike jednog sata se izvodi završnica, odnosno konačno peglanje površine.

    Ovom tehnikom bojanja možete svaki prostor obogatiti vizualnoOvom tehnikom možete svaki prostor obogatiti vizualno, dajući mu sofisticiran stav i čvrsti karakter profinjenosti. U dizajniranju svog doma, bojama si tako možete priuštiti novi izgled, koji podsjeća na elegantnu kraljevsku kulturu življenja iz prošlosti. Efekt dvorskog ugođaja  pružit će Vam uzvišenost o kakvoj samo maštate, kada zamišljate imaginaran život iz bajke i srednjovjekovnih filmova. Tajnovitost i čaroban svijet postati će dio Vašeg doma, naravno ukoliko preferirate ovaj pozlaćeni svijet veličanstvenih vizualizacija.


 

 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: