Multidecor tehnika bojanja
Get Adobe Flash player

Multidecor tehnika bojanja

MULTIDECOR


 Naglasite individualnost vašeg doma impresivnim tehnikama bojanja


 

    "Multidecor" tehnika bojanja omogućuje stvaranje i ukrašavanje u klasičnom stilu, ali i u aktualnim dizajnima suvremene umjetnosti oslikavanja unutarnjeg stambenog i poslovnog prostoraKako ćete i u kojem stilu urediti Vaš dom, pravilo je osobnog ukusa i želja Vas samih, kao i ostalih ukućana. U fazi završnih radova slijede soboslikarsko ličilaćki radovi, koji prostor mogu uljepšati, poboljšati Vam kvalitetu življenja u njemu, ali i obrnutom teorijom stvoriti prostor nelagodan za boravak u njemu. Odabrati prave boje, prikladne ambijentu i karakteru dizajna koji ga i određuje, težak je i vrlo zahtjevan posao, a njihovo poigravanje totalni rizik, za sve one koji ipak nisu kompetentni struci. Ponekad je u interijeru potrebno personalizirati dekoraciju, koja će se svojom individualnošću bojama i stilom odrediti prema ambijentu, koji se uređuje. "Multidecor" tehnika bojanja omogućuje stvaranje i ukrašavanje u klasičnom stilu, ali i u aktualnim dizajnima suvremene umjetnosti oslikavanja unutarnjeg stambenog i poslovnog prostora.

  Realizaciju zahtjevnih završnih efekata omogućuje sastav ove vrste boja, koji se bazira na specijalnim metaliziranim i bisernim komponentama. Dolazi u tri različite verzije, koje omogućuju zidovima izgled matiran, sjajan ili oličen bojama koje se prelijevaju, pri čemu je svaka posebna na svoj način, određena namjenom i konačnom primjenom u prostoriji. Dakle, namijenjena je dekoraciji zidova, ali i namještaja te opreme u interijeru površina iz laminata, PVC-a i drva. Sastav čine akrilne smole u vodenoj otopini, organski i neorganski pigmenti, specijalne biserne, metalizirane i komponente prelijevajućih boja, pri čemu se stvaraju vizualne priče starinskog sadržaja, fabule iz prošlosti. Ove vrste boja se odlikuju otpornošću na abraziju, na pranje, i visokom parapropusnošću.

    Prije nanošenja i obrade dekoracije "Multidekor", potrebno je najprije na odgovarajući način pripremiti površinu, vodeći računa o postupku koji se razlikuje, ovisno o vrsti podlogePrije nanošenja i obrade dekoracije "Multidekor", potrebno je najprije na odgovarajući način pripremiti površinu, vodeći računa o postupku koji se razlikuje, ovisno o vrsti podloge. Kod žbuke ili gipsane površine je potrebno zagladiti zidove od mogućih tragova dima, masnoća ili ljepila, na način da se nanese akrilna impregnacija kistom ili valjkom. Drvo je potrebno zakitati, izbrusiti i izolirati, a aluminijske, kompaktne površine i plastični laminat odmastiti i izbrusiti površinu, zatim nanijeti vezivnu impregnaciju, dok se na metal nanosi sloj vezivne impregnacije.

   Na tako pripremljene površine, nanose se dva sloja željene osnovne boje ili boje sjajnog ili satenskog efekta, kako bi se stvorila neupijajuća podloga za dekoraciju Multidecor. Nakon 4-6 sati sušenja, nastavlja se s primjenom Multidecora, odgovarajućom tehnikom za željenu završnu obradu: špatulom, tamponom, morskom spužvom, krpom, pištoljem s prskalicom, kistom, maštom naručitelja radova i stručnom rukom soboslikara. Kako bi se izbjeglo trošenje i starenje, za dodatnu zaštitu se nanosi specijalni prozirni zaštitni lak. Odaberite prave boje prikladne ambijentuAlat koji se koristi određuje i konačni efekt, pa razlikujemo špatule, tampone 17x17cm, tamponirane valjke, sintetske spužve, kist, morske spužve, aerografski pištolj i alat s drvenim efektom, a svi oni stvaraju individualnu izvedbu ukrasne funkcije.

     Bitno je odabrati onaj alat , koji će fantastično oslikati zidove i uklopiti ih u interijer, na najbolji mogući način. Vizualno možete upotpuniti prostor isključivo ličilaćkim radovima, ali uz primjenu ovih interesantnih, i prije svega, zadivljujućih tehnika. Njih je mnogo, a brojne su i mogućnosti njihova prakticiranja, u smislu stvaranja vlastitog stila. Nemojte se kopirati, osvježite svoj dom bojama i ekspresivnim načinom njihova nanošenja. U primjeni zahtjevaju stručnu obradu, pa posao prepustite struci.


 

 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: