Nevada i Granada tehnike bojanja
Get Adobe Flash player

Nevada i Granada tehnike bojanja

NEVADA I GRANADA


 Boje koje oživljavaju bajku uglednih dvoraca i stvaraju čaroliju trenutka iz prošlosti


 

      Primjena Granada boja se ograničava na dekoraciju površina u unutarnjem uređenju povijesnih i modernih građevinaNevada i Granada su dekorativne boje, koje ujedinjuju nijanse i kontraste, a završnom obradom, koja može biti zlatna ili matirana, svakoj površini pružaju izuzetnu vrijednost. Korišteni pigmenti, kao posebni sastojci ovih boja omogućavaju bezgranično nijansiranje, a površinu oslikavaju na neviđeni impresivni efekt od zlatnih sjena, refleksnih efekata do mat sjena i preljeva oblačnog efekta. Takvim osebujnim karakteristikama zidnih površina prikladne su i većinom predviđene za restauraciju prestižnih objekata, vila, dvoraca, ureda i elegantnih ugostiteljskih objekata od hotela do restorana. Obje boje se lako nanose, bez uobičajenih problema spojeva i nedostataka.

    Nevada se nanosi špatulom, pri čemu se čitavo "more" kapi boje razliju po površini, stvarajući specifični magnetizam, koji ih tada transformira u mješavinu boja, zlatnog efekta. Isti princip vrijedi i za Granada boje, u kojima se ipak ostvaruje konačni antikni efekt. Tehnološkim napretkom specifičnih formula, kojima su se stvorili posebni pigmenti, na zidovima nastaju potpuno novi osvježeni i zadivljujući osjećaji, kojima se iznova možemo diviti. Nevada boje prenose zlatne sjene i blistavo raspršene zlatne nijanse, koje ambijentu daruju dragocjene odsjaje, dok Granada boje prenose ukrasni ugođaji starih luksuznih vila i vlastelisnkih palača u prestižne elemente dizjaniranja interijera, u  dvadeset i prvom stoljeću. Zar Vam to nije dovoljno da proradi mašta i bajkoviti ugođaj, što ga stvara ova tehnika oslikavanja?

  Nevada namijenjena za restauraciju u prestižnim prostorima poput vila, plemićkih palača, prestižnih ureda i studija, apartmana i prodajnih salona osobite elegancije Primjena Granada boja se ograničava na dekoraciju površina u unutarnjem uređenju povijesnih i modernih građevina, dok je Nevada namijenjena za restauraciju u prestižnim prostorima poput vila, plemićkih palača, prestižnih ureda i studija, apartmana i prodajnih salona osobite elegancije. Sastav čine akrilne smole u vodenoj otopini te specijalni organski i anorganski pigmenti, a zbog svojih svojstva su lako perive, vodoodbojne, otporne na grebanje i pomažu u spriječavanju nastanka plijesni. Nemaju mirisa, nezapaljive su i bez otrovnih supstanci, stoga prijateljuju i sa čovjekom i sa okolišem.

    Prije nanošenja ove vrste boja, površina mora biti dobro pripremljena. To podrazumijeva da nove podloge trebaju biti osušene i zrele, a sa starih ili ranije obojanih površina treba detaljno očistiti prašinu i smog, četkom i jednostavno oprati vodom. Lomljivi materijal se mora odstraniti i po potrebi nanijeti jedan sloj impregnacije, te pričekati 4-6 sati na sušenje. Kao podloga se nanosi bazna bijela, u jedan do dva sloja, azatim se pričeka 6-8 sati da se osuši. 

Tehnološkim napretkom specifičnih formula, kojima su se stvorili posebni pigmenti, na zidovima nastaju potpuno novi osvježeni i zadivljujući osjećaji, kojima se iznova možemo diviti

Sredstvo Granada, jednako kao i Nevada, se nanosi s odgovarajućim kistom križnim nanosima, nakon čega se lagano čistim kistom treba prijeći po površini, kako bi se materijal ravnomjernije rasporedio. Pričeka se 5-10 minuta dok se ne započne ponovno obrađivanje površine špatulom od nehrđajućeg čelika, na način da se lagano pritišće, bez uklanjanja ove boje. Dakle, gleterom se lagano prijeđe površina u raznim smjerovima, lagano pritiskajući ovu boju bez skidanja.  Kada se boja miješa prije početka ličenja, preporučljivo ju je miješati žiroskopskim mikserom najviše 1 minutu, malom brzinom.

     Kada je riječ o zlatnoj dekorativnoj obradi unutarnjih zidnih površina, tada nas misli odvuku nekamo daleko, u svijet bajki prinčeva i princeza, u njihove prekrasne dvorce prožete velom tajni i čarolije. Ovom bojom je moguće povratiti taj osjećaj koji je vladao tim dvorcima, vilama i elegantnim starinskim objektima. U ponovnom oživljavanju ovih bajki, dovoljno je zaposliti stručnjaka, koji će precizno odrađenim koracima uz pomoć Granada boje upravo to i ostvariti. Kada se ipak želi prenijeti onaj daleki osjećaj starih luksuznih vila i vlastelinskih palača, tada se Nevada bojom na zidovima može ispričati ova priča, te dočarati ovaj fantastični ugođaj u novo uređenom ambijentu.


 

 

Dođi na naš You Tube video kanal!

Budi nam prijatelj!

Adaptacije d.o.o.
Maršanići 2b, 10090 Zagreb
Tel: +385 1 6381 666
Fax:+385 1 4111 880
E-mail: